bitcoincb11

El bitcoin manté part dels guanys aconseguits durant el ral·li desencadenat pel moviment del fundador de Tesla, Elon Musk, mentre els inversors centren ara l'atenció en el món corporatiu i fan les seves quinieles per intentar dirimir quina serà la següent companyia que es pujarà al carro. En ment de tots hi són Apple, Microsoft, Google i Facebook, empreses riques en efectiu que són bones candidates per seguir els passos de l'excèntric milionari i interessar-se en la més operada de les criptodivises com una inversió alternativa.

Tot i que els abanderats de les moneda digital fa temps que anuncien una imminent adopció per part dels negocis, en realitat aquesta s'havia limitat a empreses com MicroStrategy i Square. Però la participació de Tesla al criptoespai, la quarta empresa més gran de l'S&P 500 i dirigida per l'home més ric de 'món, porta el debat a les grans lligues.

"Veiem raons fonamentals per a l'exposició en les 'criptos' de les tresoreries corporatives i esperem que altres segueixin el seu exemple", assenyalen els estrategs de Fundstrat Global Advisors, citant l'augment de l'acceptació dels pagaments i l'amenaça de disrupció del blockchain. No esperen que passi de nit al dia, "però sí que creiem que hi ha molt més espai per a la penetració del bitcoin i les 'altcoins' a la tresoreria corporativa i esperem que la tendència continuï".

El bitcoin va aconseguir un nou rècord als 48.000 dòlars dimarts, després que Tesla invertís 1.500 milions de dòlars en l'actiu. La creació de Satoshi Nakamoto va quadruplicar el seu valor l'any passat i ha pujat un altre 60% el 2021, gràcies al suport d'inversors d'alt nivell com Paul Tudor Jones, fons com BlackRock i empreses com PayPal Holdings. "L'elecció de PayPal d'acceptar el bitcoin com a mitjà de pagament va desencadenar el repunt durant els últims mesos, però les notícies d'aquesta setmana semblen aplanar el camí per a nous increments en els criptoactiuss, com a pas cap a la seva adopció progressiva en les transaccions comercials a nivell global", indica Edoardo Fusco, analista de mercat d'eToro.

ADOPCIÓ COM A MITJÀ DE PAGAMENT

A més del moviment de tresoreria, Tesla va donar un gran cop d'efecte en assenyalar la seva intenció de començar a acceptar la criptodivisa com a forma de pagament, "cosa que pot ser més un truc publicitari que una altra cosa", valora Craig Erlam, analista d'Oanda. En realitat, l'ús del bitcoin per a altres fins que no sigui l'especulació és extremadament limitat, les dades de l'empresa d'investigació de blockchain Chainalysis Inc. van mostrar que només l'1,3% de les transaccions econòmiques amb bitcoins provenien d'intercanvis comercials als primers quatre mesos de 2019, segons recull Bloomberg.

Per a altres experts, en canvi, com Mohamed El-Erian, economista en cap d'Allianz, l'anunci de Musk és el recolzament que es necessitava per revertir aquests números, ja que dona suport clarament al fet que el bitcoin és diner real perquè totes les divises són en definitiva magatzem de valor". "Les empreses haurien d'estudiar com acceptar monedes digitals, pagaments digitals, com a part del seu esquema de negoci", indica per la seva banda Mike Novogratz, fundador de Galaxy Digital, "No és tan difícil. És el que volen els clients, és cap a on es mou el món. I per això es veurà totes les empreses buscar com podrien (acceptar monedes digitals), des de McDonald's fins a Bojangles, el que sigui".

Aquesta expectació per veure quina empresa és el següent en unir-se a Musk al tren del bitcoin farà que l'espai de les monedes digitals sigui més dominant als mercats mundials durant els propers mesos, "ja que els operadors esperen a veure aquests noms i amb quants diners de l'empresa abonaran l'aposta", assenyala Erlam. Per l'expert d'Oanda, "no n'hi haurà molts, però fins i tot un petit nombre de noms d'alt perfil i ben finançats podria empènyer el bitcoin cap al territori de les sis xifres".

Segons Fundstrat, és possible que alguns sectors s'adaptin al bitcoin més ràpidament que altres i que les empreses tecnològiques i financeres estiguin més disposades a acceptar la idea de les monedes digitals. "No em sorprendria que alguns dels gegants tecnològics, com Facebook o Google, ho anunciessin al transcurs de l'any", aventura Amber Ghaddar, fundador de l'empresa de tecnologia financera AllianceBlock, en declaracions a Bloomberg.

Tot i això, l'adopció no serà tan ràpida entre empreses més tradicionals. De fet, JP Morgan dubta que una allau de corporacions emuli l'"arriscada" operació de Musk per l'alta volatilitat que comporten les 'criptos', que afegiria inestabilitat als balanços de les companyies. Encara que en realitat "els diners seguiran arribant a l'espai de les monedes digitals" fins i tot si ningú més segueix Tesla, puntualitza Erlam, perquè "tothom vol formar part del moviment, especialment si aquest moviment és ascendent i els fa guanyar molts diners", ràpidament.

Noticias relacionadas

contador