musk tesla bitcoin
Alberto Sánchez

El bitcoin s'ha pres un respir en el seu ral·li de 24 hores que va portar la més operada de les divises criptogràfiques a acariciar els 50.000 dòlars, objectiu de les pujades per al consens de mercat, que ha fixat la seva diana en aquest nivell de preus. Mentre molts analistes assenyalen que la creació de Satoshi Nakamoto podria arribar a la meta tan aviat com aquesta mateixa setmana, la moneda digital pausa la carrera alcista que va disparar Elon Musk, quan el fundador de Tesla va invertir 1.500 milions de dòlars en la 'cripto' i va declarar que la companyia l'acceptaria com a mitjà de pagament en la venda dels seus vehicles.

  • 62.576,76$
  • -1,85%

El bitcoin descansa just per sota dels 47.000 dòlars, 1.000 dòlars per sota de la fita històrica de dimarts, als 48.000 dòlars -tot i que en algunes plataformes de compravenda de moneda digital es van veure els 60.000 dòlars-. No obstant, la capitalització total d'aquest mercat segueix en màxims al voltant dels 1,4 bilions, a la calor d'altres 'altcoins' com l'ethereum, que manté l'impuls alcista i marca rècord rere l'altre -l'últim, per sobre dels 1.800 dòlars- o la binance coin, que deixa pujades del 50% en 24 hores.

El verd s'imposa en la majoria d'aquests actius, amb alces de més del 10% per al cardano o el litecoin, mentre la dogecoin, l'altra 'nena bonica' de Musk, corregeix un 7%. Amb tot, l'ascens de la moneda que té com a imatge el meme d'un gos ocupa el primer lloc en el podi de les que més pugen en una setmana: ho fa un 123%.

Els analistes posen l'accent en l'extrema volatilitat d'aquests actius: "Si el preu del bitcoin es va multiplicar gairebé per cinc durant l'últim any, no vol dir que no vagi a baixar de forma aclaparadora", escriu Ipek Ozkardeskaya, ananlista de Swissquote. Així, no són poques les veus que alerten que la magnitud de la correcció pot ser majúscula. Com suports en cas de futures caigudes, a més dels 42.730 dòlars citats anteriorment, es troba l'àrea dels 38.000-39.000 dòlars.

A Espanya, la carrera alcista de la creació de Satoshi Nakamoto i els criptoactius en general ha suscitat la publicació d'un comunicat conjunt de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i el Banc d'Espanya (BdE) sobre "el risc de les monedes digitals com a inversió".

Noticias relacionadas

contador