nueva2 bitcoin portada

Goldman Sachs ha reiterat el seu suport al bitcoin i al mercat de les criptodivises. Si fa pocs dies es feia pública una informació per la qual el banc d'inversió comptabilitzava un 40% dels seus clients amb inversions en monedes digitals, aquest dimecres ha tornat a insistir en el creixent interès que es palpa al voltant de les criptodivises entre els operadors institucionals. Les declaracions del director d'operacions de Goldman Sachs i president del banc, John Waldron, han coincidit en una jornada durant la qual la més operada de les divises digitals ha coquetejat amb els seus recents màxims i ha cotitzat al voltant dels 57.000 dòlars. El 21 de febrer va assolir un màxim històric als 58.640 dòlars.

"La demanda dels clients està augmentant", ha subratllat Waldron en un Fòrum d'empreses de tecnologies financeres de Wolfe Virtual. Ha insistit que per ara hi ha regulació i la respecten: "Seguim avaluant... i participant-hi.

Waldron també ha assenyalat que actualment Goldman Sachs pot mantenir els actius digitals, "però no pot començar" amb ells. L'executiu també va dir que Goldman està discutint amb els reguladors com poden gestionar els bancs els actius digitals en el futur.

La Comissió de Valors dels EUA va sol·licitar al desembre de 2020 comentaris públics sobre la custòdia dels actius digitals.

L'augment dels operadors minoristes es va accelerar el 2020, ja que més persones es van quedar a casa a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia, cosa que va coincidir amb la creixent popularitat de la inversió sense comissions i de les plataformes de negociació mòbil fàcils d'usar, com Robinhood.

Goldman Sachs va anunciar l'1 de març que havia reiniciat la seva taula de negociació de monedes digitals enmig de l'auge del bitcoin. El banc també va anunciar que començarà a negociar futurs de bitcoin i forwards no entregables per seguir el ritme de la ràpida evolució del sector dels actius digitals.

"La pandèmia ha estat un accelerador important", ha reconegut Waldron. "No tenim cap dubte que hi haurà més comerç digital... i (ús de) diners digitals".

A part d'això, el preu del bitcoin s'ha vist impulsat recentment per l'especulació que la tercera ronda de xecs d'estímul injectarà més liquiditat a les criptodivises.

Noticias relacionadas

contador