gary gensler, sec, gensler
Third Way Think Tank (Flickr)

El president de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) dels Estats Units, Gary Gensler, ha estat criticat durament pels "fracassos regulatoris" i la "ineficaç" recopilació d'informació sobre la indústria de les criptomonedes.

"Sabem que els esforços de Gensler per recopilar informació sobre les criptomonedes han estat ineficaços", ha denunciat Tom Emmer, membre de la Cambra de Representants, que ha demandat que el president de la SEC comparegui davant el Congrés dels Estats Units per explicar el “cost dels seus fracassos reguladors”.

Emmer, republicà de Minnesota, ha assenyalat que Gensler “ha esquivat repetidament el Congrés a costa dels inversors”, subratllant que no ha comparegut públicament davant els Serveis Financers de la Cambra des del 5 d'octubre del 2021. “Ens hem assabentat de les investigacions sobre criptomonedes de la SEC, com la d'FTX, a través dels mitjans de comunicació”, ha criticat el congressista.

Així mateix, el republicà ha sostingut que la SEC ha mostrat una constant manca de claredat respecte al seu enfocament sobre la indústria de les criptomonedes i no ha estat disposada a proporcionar informació útil. Emmer va fer referència a una carta enviada a Gensler al març en què es formulaven preguntes específiques sobre les polítiques i els procediments de l'organisme de vigilància financera, preguntes que, segons ell, no van ser resoltes en la resposta de Gensler.

"Es va negar a facilitar al Congrés la informació sol·licitada a la carta, que hauria informat al Congrés de les aparents incoherències en el plantejament de Gensler que li van fer passar per alt Terra/Luna, Celsius, Voyager i FTX", ha afirmat Emmer.

No és la primera vegada que aquest membre de la Cambra de Representants critica el president de la SEC. El passat 22 de novembre, en una entrevista a Fox News, va assenyalar que el col·lapse d'FTX no va ser un “fracàs de la criptografia”. “És un fracàs de les finances centralitzades, Gensler i Sam Bankman-Fried”, va assegurar. Al març, Emmer va expressar la preocupació per les interaccions de la SEC amb l'esfera de les criptomonedes.

Cal recordar que la SEC fa mesos que investiga Bankman-Fried i FTX, molt abans que l''exchange' es declarés en fallida. Durant les últimes setmanes, el regulador ha demanat als inversors i empreses que van participar a FTX que aportin informació sobre la companyia, a més de demanar a les empreses que informin els seus inversors sobre la possible exposició a les 'criptos' i empreses afectades pel col·lapse d'FTX.

Noticias relacionadas

contador