mccaffrey theblock

El conseller delegat del mitjà especialitzat en criptomonedes The Block, Michael McCaffrey, va dimitir aquest divendres passat després que es conegués que va ser finançat en secret per Sam Bankman-Fried, fundador i exCEO de la fallida FTX. Segons l'empresa, McCaffrey era l'única persona que tenia coneixement del finançament.

“Ningú a The Block no tenia coneixement d'aquest acord financer a part de Mike. Des de la nostra pròpia experiència, no hem vist cap prova que Mike intentés influir indegudament a la redacció o als equips de recerca, particularment en la seva cobertura d'SBF, FTX i Alameda Research”, va assenyalar Bobby Moran, antic director d'ingressos que ha assumit el càrrec de conseller delegat després de la dimissió de McCaffrey.

Segons The Block, McCaffrey va rebre tres préstecs per part de les empreses de Bankman-Fried, el primer dels quals va ser per una suma de 12 milions de dòlars i es va utilitzar el 2021 “per comprar altres inversors al proveïdor de notícies, dades i investigació de criptomonedes”. “Es va fer càrrec de les operacions diàries com a CEO en aquell moment”, van assenyalar des del mitjà.

Un segon préstec de 15 milions de dòlars concedit el gener d'aquest mateix any es va utilitzar per “ajudar a finançar les operacions diàries”, mentre que 16 milions de dòlars més van ser concedits “a principis d'aquest any” per “comprar béns arrels personals a les Bahames”. Cal recordar que Bahames és el lloc de residència de Bankman-Fried, així com el lloc on FTX té les seves oficines centrals. Així mateix, les autoritats bahamenyes i nord-americanes han estat estudiant la possibilitat d'extradir Bankman-Fried, si no coopera amb la investigació sobre la fallida d'FTX.

A més de dimitir com a conseller delegat, McCaffrey abandonarà el consell d'administració de l'empresa, que s'ampliarà a tres persones. L'empresa està treballant actualment per incorporar dos membres que s'uneixin Moran al grup ampliat”, van indicar des de The Block, alhora que van recalcar que McCaffrey segueix sent l'accionista majoritari de la companyia.

Per la seva banda, McCaffrey va assenyalar al seu compte de Twitter que la decisió d'abandonar el seu lloc a The Block va ser “personalment dolorosa, però l'adequada per a The Block i el seu equip”.

“A principis del 2021, The Block es trobava en una situació precària i jo estava avaluant si vendre, fusionar o reestructurar. L'única opció que es va materialitzar va ser la reestructuració quan vaig poder obtenir un préstec d'SBF de 12 milions de dòlars per al meu hòlding el febrer del 2021”, va assegurar McCaffrey, que va recalcar que no va revelar l'existència d'aquest préstec “a ningú”.

“El meu raonament, sens dubte erroni en retrospectiva, era que el coneixement del préstec podria comprometre l‟objectivitat de la cobertura de Bankman-Fried i les seves entitats relacionades. Mai vaig intentar influir la cobertura d'FTX, Alameda o SBF. Tot i això, les meves decisions han minat la credibilitat de The Block i de la talentosa gent que treballa sense descans per donar cobertura a aquesta complicada i canviant indústria”, va afegir McCaffrey.

Noticias relacionadas

contador