fed, cripto, criptomonedas

Les criptomonedes comencen la setmana amb pèrdues. El bitcoin (BTC), la criptomoneda reina, ha perdut més d'un 1% a les últimes hores i torna a intercanviar-se per menys de 17.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), l'altcoin més gran del mercat, s'està deixant més d'un 2% i es torna a allunyar-se dels 1.300 dòlars.

Segons els experts, el mercat es comportarà amb certa calma tensa en espera de dos dels grans esdeveniments del que resta del 2022: la dada d'IPC dels Estats Units de novembre aquest dimarts i la decisió de política monetària de la Reserva Federal ( Fed) l'endemà, el dimecres 14 de desembre. Segons les estimacions del consens, la inflació es mantindrà al 7,7%, mentre que la taxa subjacent repuntarà una dècima fins al 6,4% interanual. El mercat ja descompta que la propera pujada de tipus serà de 50 punts bàsics i comença a inclinar-se per una altra alça d'igual magnitud per al conclave de l'1 de febrer.

Les últimes dades macroeconòmiques dels Estats Units semblen haver fet malbé els plans de la Fed de moderar la seva política amb l'arribada del nou any. Les elevades pressions inflacionistes sobre els salaris preocupen el banc central, que demà podria acabar de decidir el seu full de ruta per al futur proper.

"El bitcoin sembla encallat al voltant de la zona de 17.000 dòlars i això podria continuar fins a la decisió del FOMC (Comitè Federal de Mercat Obert) de la setmana que ve", assenyala Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda, que creu que, atès que aquesta setmana és “la de l'any en què veurem una participació total”, aquesta circumstància podria ajudar “que BTC tingui un moviment més significatiu”.

“Si Wall Street confia que la Reserva Federal acabarà pujant els tipus després de la pujada del febrer i no hi ha novetats a les criptomonedes, el bitcoin podria assolir el nivell dels 18.000 dòlars. Si la Reserva Federal assenyala que cal continuar treballant i si la legislació sembla paralitzant per al bitcoin, els venedors podrien sorgir ràpidament i fer una empenta per tornar a provar els mínims de novembre”, afegeix aquest expert.

“Des d'un punt de vista tècnic, si bé, la part macro global hi pot influir, encara queden notícies per digerir de l'ecosistema i que poden generar volatilitat de curt termini. El rang 15.500-17.500 dòlars continua dominant l'actual moment de mercat. Per sobre dels 17.500 dòlars, aniríem directes cap als 20.000 dòlars. Perdre els 15.500 dòlars suposaria anar cap als 12.500”, explica Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

A la resta del mercat, pèrdues generalitzades. El binance coin (BNB), per exemple, s'està deixant un 3%, igual que el ripple (XRP), el cardano (ADA), el polygon (MATIC) i el polkadot (DOT). El litecoin (LTC) i la solana (SOL) perden un 4%, mentre que el dogecoin (DOGE) és el gran perdedor de la jornada, i cau al voltant d'un 9%.

Noticias relacionadas

contador