dinero euro digital portada

El Banc de Pagaments Internacionals (BPI) provarà l'ús de monedes digitals de bancs centrals amb Austràlia, Malàisia, Singapur i Sud-àfrica en un experiment que podria conduir a una plataforma de pagaments mundial més eficient.

Amb el nom de "Projecte Dunbar", l'estudi pretén desenvolupar prototips per a una plataforma comuna que permeti la liquidació internacional en monedes digitals fiat emeses pels bancs centrals, ha dit el BPI en un comunicat dijous. El sistema permetria realitzar transaccions directes en monedes digitals de bancs centrals, o CBDC, entre institucions, reduint, al mateix temps, el temps i els costos, segons el BPI.

A nivell mundial, els bancs centrals estan tractant d'arribar a un acord amb les tecnologies de pagament emergents promogudes per empreses tecnològiques com la xinesa Ant Group Co. A més, el projecte Diem de Facebook Inc., abans conegut com Libra, està construint una xarxa global de pagaments que podria donar servei a les seves pròpies stablecoin o monedes digitals dels bancs centrals.

El ràpid creixement de les monedes digitals -que són diferents de les monedes digitals emeses pels bancs centrals- està suposant una amenaça potencial per als règims monetaris existents i afegint urgència als debats sobre la gestió de les transferències monetàries transfrontereres.

"Confiem que el nostre treball sobre els CBDC múltiples per les liquidacions internacionals obrirà nous camins en aquesta nova etapa d'experimentació dels CBDC i establirà les bases per a la connectivitat dels pagaments a nivell mundial", ha dit Andrew McCormack, director del Centre d'Innovació del BIS a Singapur.

Els resultats de l'estudi es publicaran probablement a principis de l'any que ve, segons l'organisme internacional de pagaments.

Noticias relacionadas

contador