la turquie interdit les paiements en cryptomonnaies le bitcoin baisse 20210602121025

Pujades generalitzades per al mercat de les criptodivises aquest dijous, amb els alcistes del bitcoin decidits, de nou, que la reina de les divises criptogràfiques reconquereixi el nivell de 50.000 dòlars que va assaltar, però no va consolidar el 23 d'agost. La moneda digital ha pujat per sobre d'aquest preu i té ganes de deixar una altra fita de diversos mesos. Mentrestant, l'ethereum segueix amb la seva carrera alcista i estira el seu ral·li per sobre dels 3.700 dòlars, nous màxims de més de tres mesos i mig per al segon testimoni per capitalització de mercat.

  • 62.299,09$
  • -2,24%

A la resta d''altcoins' es repliquen les pujades de més del 5% que presenten les dues líders, amb noves fites per al cardano, que segueix per sobre dels 3 dòlars i manté el seu tercer lloc al mercat i pel dogecoin, que torna intentar a assaltar els 0,3 dòlars. La capitalització total acaricia els 2,25 bilions de dòlars.

Diverses raons expliquen l'optimisme del mercat. Aquest divendres expiren 655 milions d'opcions en el bitcoin, segons informa CoinTelegraph, que serà una prova de força per als alcistes, perquè el 93% dels 390 milions de dòlars d'opcions de compra (call) s'han col·locat a 48.000 dòlars o més.

D'altra banda, segueixen arribant notícies des d'El Salvador, on la llei per convertir el bitcoin en moneda de curs legal entrarà en vigor el 7 de setembre. A més, la recent aprovació del Fideïcomís de Bitcoin de 150 milions de dòlars per part de l'Assemblea Legislativa del país és un altre desenvolupament amb implicacions alcistes.

Els diners s'utilitzarà per donar suport a la instal·lació de caixers automàtics de monedes digitals recolzats pel govern i per oferir incentius que fomentin l'adopció del Chivo, la cartera digital recolzada pel govern.

Així mateix, Coinbase també ha experimentat aquesta setmana una gran sortida de bitcoins després d'un període relativament estable. El moviment va portar el saldo de la borsa per sota dels 700.000 bitcoins, una xifra vista per última vegada al desembre de 2017. Aquests moviments solen considerar alcistes, perquè assenyalen que és menys probable que els titulars venguin monedes a curt termini.

Amb tot, el setembre no sol ser un bon mes per al mercat de les monedes digitals, ja que, segons els registres històrics, la creació de Satoshi Nakamoto presenta rendiments negatius en 4 dels 5 anys anteriors. Per tant, els experts no aposten perquè hi hagi un nou ral·li aquest mes i creuen, en canvi, que la cripto reina seguirà operant a prop del suport de 47.000 dòlars.

Pel que fa a l'anàlisi tècnica, la criptodivisa va confirmar just a principis d'agost un cap i espatlles invertit en superar la resistència dels 41.500 dòlars. "No tinc clar si corregirà fins a aquest nivell però, si ho fes, seria una clara oportunitat de compra. Si la figura es compleix, estem parlant de nivells de pujada mínims cap als 60.000 dòlars. El feeling em diu que acabarà atacant els màxims històrics (65.000) a la recerca dels 100.000 dòlars", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

L'ETHEREUM, CAP ALS 5.000?

Un cas a part és el de l'ethereum. "El preu de l'ethereum es veu immensament alcista", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. "La criptodivisa ha estat adormida durant un temps, ja que no feia més que consolidar-se. Ahir la vam veure trencant a l'alça i ara els comerciants tenen una direcció clara per a l'ethereum", afegeix. Per a l'expert, l'acció del preu apunta que "els operadors de l'ether tenen només un punt de preu en l'enfocament i que és el màxim històric de maig". "És molt probable que comencem a veure l'ethereum superant el bitcoin, amb guanys probablement molt més superiors".

"És molt possible que puguem veure el preu trencant per sobre dels 5.000 dòlars si l'impuls continua com ara i, de fet, l'objectiu dels 10.000 dòlars es veu molt més realista", conclou Aslam.

Noticias relacionadas

contador