criptomonedas bitcoin

Tot i la recent correcció en el preu del bitcoin, que pot adoptar tints dramàtics, segons adverteixen els experts de JP Morgan, la carrera alcista l'últim any segueix sent innegable per a un actiu que va passar de poc més de 3.500 dòlars el març de 2020 a 65.000 dòlars el passat 14 d'abril. Aquest auge s'ha fonamentat en l'interès d'inversors institucionals, però és entre els operadors millennials i de la Generació Z on les criptos han trobat un autèntic nínxol.

Vuit de cada deu joves inversors afirmen que les recents dificultats econòmiques han fet molt més difícil obtenir bons rendiments. En conseqüència, set de cada deu consideren que els productes d'alt risc, com les monedes digitals, són una bona inversió i un terç ha augmentat la seva participació en aquests actius durant l'últim trimestre, segons un estudi d'Investment Forces de Charles Schwab UK.

El document revela que més de la meitat dels inversors milenials i de la Generació Z (51%) del Regne Unit comercien amb criptodivises, un gran augment respecte a l'última vegada que es va realitzar aquesta investigació al maig de 2020, quan el 44% dels joves inversors operaven amb aquest tipus d'actius. L'increment de la popularitat d'aquests productes significa que el grup demogràfic de 18 a 37 anys és ara més propens a comerciar amb criptodivises que amb renda variable (25%). Per contra, només el 8% dels inversors majors de 55 anys operen amb criptodivises.

Però a més, aquests segments de nascuts entre 1981 i 2015 dominen el mercat de moneda digital i cadena de blocs tant en sentiment com en adopció en termes globals. Concretament, el Grup DeVere, una de les majors organitzacions independents d'assessorament financer i fintech del món, al seu estudi de desembre de l'any passat, va reflectir que el 67% dels enquestats menors de 38 anys prefereix invertir en bitcoin i altres criptoactius abans que en or.

Una cosa similar va sorgir en una altra enquesta que la companyia de capital de risc de moneda digital Blockchain Capital va realitzar en associació amb The Harris Poll, al desembre de 2020. De 2000 adults nord-americans, entre 18 i 44 anys, semblaven considerar el bitcoin i altres sistemes de criptodivises com a forces disruptives capaços de redefinir els models financers existents.

El creixement de la popularitat de les criptodivises s'ha produït durant un any turbulent per a la majoria dels mercats. Vuit de cada deu inversors milenials i de la Generació Z (80%) creuen que les recents dificultats econòmiques estan fent molt més difícil obtenir bons rendiments d'inversió. Existeix cert optimisme de cara al futur -el 79% dels joves inversors creu que les dificultats actuals dels mercats financers es veuran compensades per una recuperació a llarg termini-, però mentrestant, els actius de més risc, com les monedes digitals i els contractes per diferència (CFD), gaudeixen de molta més acceptació que els productes tradicionals.

L'estudi de Charles Schwab UK mostra que el 70% dels joves inversors considera ara les monedes digitals com a una bona opció d'inversió. Un de cada tres joves inversors (33%) també va dir que havia augmentat les seves compres de criptodivises durant els últims tres mesos, enfront del 13% que havia venut o invertit menys.

A mesura que augmenta el nombre de joves que compren productes especulatius, hi ha el temor que no estiguin diversificant les seves carteres prou com per mitigar els riscos en cas que els mercats de criptodivises caiguin. Més de set de cada deu (71%) dels joves inversors admeten que no estan segurs de com adaptar les seves estratègies per protegir-se de les pèrdues a l'actual clima financer. Un altre 49% afirma que li resulta difícil prendre decisions sobre productes d'inversió.

MAJOR CORRECCIÓ

Però tota aquesta massa de capitals es considera diner inexpert pels analistes més avesats, per tant, propens a sucumbir a la primera de canvi. La recent correcció del preu ha tingut a veure molt amb això, apunten experts consultats, amb una estampida d'inversors novells que s'han abonat al criptoespai, perquè està de moda.

De fet, experts com Naeem Aslam d'Avatrade o Nikolaos Panigirtzoglou de JP Morgan, donen la veu d'alarma i preveuen una major onada de vendes que ja ha portat el preu per sota dels 50.000 dòlars. El suport, per a José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía es troba als 44.000 dòlars, fins a on podria prosseguir la rectificació de les recents alces sense que es negués la tendència alcista de fons.

Noticias relacionadas

contador