criptomonedas y el modelo 720 de hacienda

Un nou estudi ha revelat que només el 40% de les dones tenen prou coneixements sobre les criptomonedes. En el cas dels homes, revela que dos terços presenten un nivell mitjà i alt de comprensió dels actius digitals, segons informa Cointelegraph.

Un coneixement general millor porta a assumir més riscos, ja que els homes segueixen les seves inversions amb més freqüència que les dones i no eviten assumir més riscos, segons l'estudi.

L'estudi, acceptat pel Journal of Business, Economics and Finance el 24 de desembre, sosté que el gènere és un factor que afecta les decisions d'inversió financera dels individus. Els investigadors Çağla Gül Şenkardeş i Ozan Akadur han analitzat les dades obtingudes a través d'una enquesta assistida per ordinador realitzada a Turquia per revelar les diferències de comportament i psicològiques relacionades amb el gènere a les criptomonedes.

"La cultura dominada pels homes construïda dins de la indústria de les criptomonedes es fa visible tant als factors demogràfics com psicològics que afecten les decisions d'inversió financera", va dir Senkardes en comentar l'estudi.

A més, ha assenyalat que hi ha plataformes activistes a tot el món amb l'objectiu d'augmentar la participació de les dones a la indústria de les criptomonedes, tant com a comerciants com a desenvolupadores.

Una enquesta de la CNBC va descobrir que les dones segueixen tenint menys de la meitat de probabilitats d'invertir en criptodivises que els homes, amb un 16% d'homes que inverteixen enfront d'un 7% de dones.

Tot i això, el sector de les criptomonedes té el potencial d'empoderar les dones i donar-los més control sobre les seves finances, ha afirmat Keira Wright, de Cointelegraph, i ha afegit que les barreres tradicionals entre les dones i la llibertat financera ja han començat a esfondrar-se a mesura que la seva adopció s'enlaira.

Noticias relacionadas

contador