ep nayib bukele presidente de el salvador
Camilo Freedman/ZUMA Wire/dpa - Archivo

A més de l'entrada en vigor de la llei d'El Salvador que converteix el bitcoin en moneda de curs legal, el govern de Nayib Bukele ha donat un altre pas de gegant en confirmar la compra de 20,9 milions de dòlars en bitcoin, un dia abans d'adoptar formalment la moneda digital més popular del món. Es converteix així en el primer país del món el fons estatal del qual inverteix en moneda digital i les afegeix a la seva reserva d'actius internacionals.

En una sèrie de tuits dilluns, el president Nayib Bukele va revelar que el país havia comprat un total de 400 bitcoins, el primer pas en un impuls major per afegir la moneda digital al seu balanç.

Els tuits es van publicar amb unes hores de diferència. Basant-se en el preu del bitcoin en el moment d'aquests comentaris a la xarxa social, la quantitat de la moneda digital comprada ascendia a uns 20,9 milions de dòlars.

"Els nostres bròkers compraran molt més a mesura que s'acosti la data límit", va escriure.

Les publicacions es van produir hores abans que entrés en vigor dimarts la llei de bitcoin d'El Salvador, aprovada al juny. El Salvador és el primer país que accepta el bitcoin com a moneda legal, que funcionarà al costat del dòlar nord-americà. Els defensors i els crítics de tot el món estaran pendents de com es desenvolupa aquest experiment sense precedents.

Noticias relacionadas

contador