luz bitcoin

Més consolidació per al mercat dels actius digitals en una jornada durant la qual la resta de places deixa avenços i aprofita la correcció baixista en què s'ha embarcat el dòlar a curt termini. El bitcoin, tot i això, no acaba de treure partit al 'momentum' per assaltar els 20.000 dòlars amb claredat, i falla de nou on el preu es va veure rebutjat en dues ocasions la setmana passada. A les altcoins, l'ether n'imita el comportament, però el seu nivell de resistència és dels 1.350 als 1.400 dòlars. Durant les últimes 24 hores, però, l'avenç ha estat notable per al mercat i la seva capitalització total suma 20.000 milions de dòlars, fins als 955.000 milions.

En realitat, el bitcoin "es manté en gran mesura al lloc on ha estat cotitzant durant l'últim mes, a excepció d'un parell de pics breus", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. "La criptomoneda pot haver format una base per ara, cosa que podria ser un senyal encoratjador, llevat que es produeixi una altra onada d'aversió al risc als mercats", apunta. Tot i això, subratlla que "ha mostrat certa resistència", al contrari del que ha passat a les borses. "Potser hem entrat en un període d'espera, amb l'esperança que la tempesta passi sense més danys greus", indica.

"La lleugera desconnexió entre el bitcoin i altres actius de risc ha estat interessant recentment. Hem vist més resistència durant les caigudes i aparentment menys entusiasme durant les pujades. Serà interessant veure si aquesta relació es manté i què significa en el futur", afegeix. Erlam.

Altres experts creuen que els actius digitals acabaran pujant i es beneficiaran de la caiguda del dòlar, que "sembla reflectir en part que els participants al mercat s'han sentit més còmodes amb la idea que la Reserva Federal dels EUA (Fed) s'apropa "al final del seu cicle de pujades de tipus", comenten els experts de MUFG. El mercat de tipus d'interès dels EUA espera que la Fed redueixi el ritme de les pujades de les taxes, ja que els tipus d'interès es mouen més cap a un territori restrictiu i s'espera que la inflació encara disminueixi més de cara al proper any, després d'haver arribat a un màxim del 9,1% al juny.

Aquestes expectatives s'han vist alimentades durant les darreres hores després de l'avís de l'ONU a la Fed sobre els increments de taxes. En concret, la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) ha publicat aquest dilluns un informe en què adverteix que la política monetària i fiscal dels bancs centrals està posant en perill l'economia mundial. Afirma que, en particular, les pujades dels tipus d'interès als Estats Units reduiran els futurs ingressos dels països en desenvolupament en 360.000 milions de dòlars.

En altres notícies, els inversors en criptomonedes també estan pendents dels passos que fan els reguladors. En aquest sentit, el Consell de Supervisió de l'Estabilitat Financera (FSOC, per les sigles en anglès) del Tresor nord-americà ha advertit sobre el risc que comporten per al sistema financer de la primera economia del món les criptomonedes no regulades i ha recomanat al Congrés que aprovi una legislació que atorgui més capacitat de supervisió als mercats de criptoactius.

Finalment, segons informa CNBC, Mastercard estrenarà dimarts un nou programari que ajuda els bancs a identificar i tallar les transaccions dels intercanvis de criptomonedes propensos al frau.

Noticias relacionadas

contador