bitcoincbcrash11

El Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) treu pit dels seus treballs per llançar una lliura digital. Després de diversos atacs al bitcoin del propi governador del regulador monetari, Andrew Bailey, el seu director de fintech, Tom Mutton, va declarar que la tecnologia darrere de les monedes digitals del banc central (CBDC) podria ser "desenes de milers de vegades més eficient per transacció" que la creació de Satoshi Nakamoto.

Durant la seva intervenció en la Conferència sobre el Futur de les Tecnologies Financeres celebrada dijous, Mutton va oferir als assistents una visió general de la posició actual del Banc d'Anglaterra sobre les CBDC. Gran part del discurs va reiterar l'interès no compromès del Banc en el desenvolupament d'una CBDC i el seu suposat compromís de mantenir l'efectiu "disponible mentre [la gent] desitgi utilitzar-lo", però també va abordar els comentaris d'una enquesta realitzada pel Banc el 2020 sobre les CBDC.

Mutton va exposar els contrapunts del Banc d'Anglaterra a les preocupacions plantejades a l'enquesta, incloent-hi la necessitat de preservar la privacitat, augmentar la confiança del públic i garantir un accés equitatiu a la tecnologia.

També va abordar les preocupacions al voltant de l'energia i el medi ambient, dient: "El bitcoin, a causa de les seves deficiències de rendiment i la seva ineficiència energètica, no és en absolut una comparació rellevant per al tipus de tecnologia que podríem utilitzar en una moneda digital d'un banc central".

Mutton va instar els ciutadans britànics preocupats pel medi ambient a no "menysprear la cadena de blocs per les deficiències del bitcoin".

Noticias relacionadas

contador