andrew-bailey-nomme-a-la-tete-de-la-banque-d-angleterre

El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, va advertir contra l'ús de moneda digital per als pagaments, donant un altre cop als tokens digitals. "El seu valor fluctua substancialment", va dir en una conferència virtual dilluns. "Per això, en general, no són un bon mitjà per fer pagaments".

Bailey s'ha convertit en un destacat crític de les monedes entre els bancs centrals. Fa menys d'un mes, va dir que hi havia el perill de "deixar-se emportar" per la innovació financera. Dilluns va reiterar la seva advertència que qui vulgui comprar les monedes ha d'estar preparada per perdre els seus diners. "A causa de la volatilitat el valor dels actius i el fet que no hi ha un actiu real que els doni suport, em temo que si volen comprar-los, si us plau, entenguin que poden perdre, podrien perdre tots els seus diners", ha declarat.

El Banc d'Anglaterra, juntament amb el Tresor del Regne Unit, està sospesant la possible creació d'una moneda digital del banc central, unint-se a les autoritats de la Xina a Suècia que exploren el pròxim gran pas en el futur dels diners.

"Anem a col·laborar amb els usuaris, amb el sector tecnològic, per entendre el potencial d'aquestes coses", va dir Bailey. "I en el Banc d'Anglaterra s'està treballant molt per entendre les seves implicacions per a la banca central".

Noticias relacionadas

contador