fila monedas bitcoin

El bitcoin i les altcoins es beneficien del ral·li de les borses i altres actius de risc enfront del dòlar i es tenyeixen de verd aquest dimecres. L'actiu digital per antonomàsia avança un 2% en 24 hores i, el que és més important, s'enfila per sobre dels 20.000 dòlars, nivells de preu on es va veure rebutjat dues vegades la setmana passada. L'ethereum es manté al voltant dels 1.350 dòlars, mentre que altres criptovalors pugen amb ganes en rang diari, com el rippel (XRP) o el dogecoin (DOGE), que voregen el 7% d'alces. La capitalització total avança fins a 965.000 milions de dòlars.

  • 64.299,16$
  • -0,37%

Tot i les pujades, que durant l'última setmana són de gairebé el 8% per al bitcoin, les monedes digitals es queden a la saga de la resta de mercats, que estan aprofitant amb ganes el retrocés del dòlar. Wall Street s'ha embarcat en un rebot des del començament d'octubre, després d'un setembre de malson per als índexs nord-americans i al mercat de les divises, l'euro puja un 5% mentre la lliura ho fa un 11%.

Els actius criptogràfics, en canvi, després de tancar el novè mes de l'any estables i amb caigudes de l'1% per al bitcoin, no estan rebotant amb tanta energia, cosa que indica per a molts experts que s'han desacoblat lleugerament de l'exercici de la borsa i d'altres actius de risc.

"La lleugera desconnexió entre el bitcoin i altres actius de risc recentment ha estat interessant", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. “Hem vist més resistència durant les caigudes i aparentment menys entusiasme durant les pujades. Serà interessant veure si aquesta relació es manté i què vol dir en el futur”, comenta. De fet, el rebot en què s'han embarcat els mercats a l'octubre deixa el bitcoin al marge, de moment.

“Podria això significar que els diners intel·ligents s'han preparat per a un canvi de tendència?”, indica Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock. “La finalització del rang de negociació actual de bitcoin, entre 17.600 i 22.800 dòlars, ens hauria de donar la resposta”, afirma.

Noticias relacionadas

contador