bitcoin ethereum

Una de freda i una de calenta al mercat de les monedes digitals en aquest canvi de mes. El bitcoin estrena setembre amb retrocessos de fins al 2% durant les últimes 24 hores, cap a la marca dels 47.000 dòlars, després dels màxims per sobre dels 50.000 dòlars del 23 d'agost. L'ethereum, per la seva banda, assalta els 3.500 dòlars, màxims des de mitjans de maig, mentre la capitalització total segueix per sobre dels 2 bilions de dòlars i altres 'altcoins' com la polkadot deixen pujades importants.

  • 63.893,63$
  • -1,40%

"El preu de l'ethereum es veu immensament alcista", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. "La criptodivisa ha estat adormida durant un temps, ja que no feia més que consolidar-se. Ahir la vam veure trencant a l'alça i ara els comerciants tenen una direcció clara per a l'ethereum", afegeix. Per a l'expert, l'acció del preu apunta que "els operadors de l'ether tenen només un punt de preu en l'enfocament i que és el màxim històric de maig". "És molt probable que comencem a veure l'ethereum superant el bitcoin, amb guanys probablement molt més superiors".

"És molt possible que puguem veure el preu trencant per sobre dels 5.000 dòlars si l'impuls continua com ara i, de fet, l'objectiu dels 10.000 dòlars es veu molt més realista", conclou Aslam.

Malgrat tot, el mercat presenta signe mixt mentre els operadors segueixen a prop l'última tanda de desenvolupaments reguladors que es despleguen a la Xina i els EUA.

El banc central de la Xina ha reiterat aquest dimarts la seva preocupació per les criptodivises, cosa que va pesar en l'ànim dels inversors. El banc central va destacar els riscos percebuts en el comerç de monedes digitals, una de les principals raons de les mesures enèrgiques del país aquest any a les plataformes de compravenda de criptoactius.

Als Estats Units, els analistes estan a l'espera que la Comissió de Borsa i Valors (SEC per les seves sigles en anglès) decideixi si ha d'aprovar o no un fons cotitzat en borsa (ETF) centrat en el bitcoin. Els experts aposten perquè aquest tipus de vehicles d'inversió arribin a 2022, però en forma de fons recolzats per futurs sobre el bitcoin.

D'altra banda, el govern del president dels EUA, Joe Biden, està pressionant per incloure normes d'intercanvi de dades de criptografia global al paquet pressupostari de 3,5 bilions de dòlars. El Tresor nord-americà vol que les empreses de monedes digitals reportin informació sobre els titulars de comptes estrangers "perquè els Estats Units puguin compartir informació amb els socis comercials globals".

Noticias relacionadas

contador