bitcoincb11

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, no ha dubtat a assenyalar les criptodivises, en concret el bitcoin, com "actius altament especulatius", que "han de ser regulats de manera global". La creació de Satoshi Nakamoto es deixa un 3% aquest dimecres, mentre segueix presa de l'impuls correctiu que va portar la criptodivisa a perdre un 20% del seu valor des dels màxims històrics del 8 de gener, per sobre dels 42.000 dòlars.

"No hi ha dubte que el bitcoin ha enllumenat negocis il·lícits i ha propiciat operacions de rentat de diners", de manera que "necessita regulacions que han de ser acordades globalment i de forma multilateral", ha insistit Lagarde.

Molt diferent és el cas de les divises digitals en les qual al voltant del 70% dels bancs centrals de tot el món estan treballant. Durant la seva intervenció a l'esdeveniment 'Reuters Next', Lagarde ha expressat la seva confiança que "hi haurà un euro digital", i ha assenyalat que espera que sigui una realitat a "no més de cinc anys" en resposta a la demanda que hi ha a la zona euro en aquest sentit. Això sí, ha assegurat que el diner físic "no desapareixerà".

La banquera central ha subratllat la importància d'avançar amb cautela en el procés, que aquest dimarts va concloure, en el cas del BCE, el període de consulta pública en què han participat més de 8.000 persones.

Noticias relacionadas

contador