bitcoin 20210520103957

El bitcoin cotitza per sota de l'important suport dels 30.000 dòlars per primera vegada durant les últimes quatre setmanes i encapçala les caigudes en un mercat de les criptodivises que es tenyeix de vermell, entre l'últim cop assestat pels reguladors xinesos, els avisos de la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, sobre les monedes estables i les caigudes generalitzades de les borses per la por de l'avanç dels contagis de coronavirus, sobredimensionat pels baixos volums i liquiditat als mercats durant la temporada estiuenca.

  • 70.163,13$
  • -1,00%

Més de 100.000 milions s'han evaporat de les criptodivises, la capitalització de mercat amb prou feines arriba als 1,2 bilions, amb caigudes d'entre el 7% i l'11% no solament en el bitcoin, sinó també en l'ethereum, que cotitza per sota dels 1.750 dòlars, la binance coin, el cardano i el dogecoin. El bitcoin es canvia de mans als 29.700 dòlars per primera vegada des del 22 de juny, tot i que els analistes consideren que segueix encaixat en el rang de preus entre 30.000 i 40.000 dòlars.

La caiguda general dels mercats, amb caigudes de fins al 2% per a alguns índexs d'Europa i els EUA han pesat en l'ànim d'un mercat que ha patit extra per les noves mesures de repressió de la mineria i el comerç de monedes digitals a la Xina. D'una banda, les principals regions responsables de la mineria del bitcoin al país asiàtic han obligat a tancar les seves operacions. La mineria de bitcoins és un procés que consumeix molta energia i que facilita les transaccions i crea noves monedes.

D'altra banda, el banc central de la Xina també ha parlat amb empreses financeres i de tecnologia financera per recordar-los que no ofereixin serveis relacionats amb les monedes digitals als seus clients. La Xina va prohibir les criptoborses el 2017, obligant-los a traslladar-se a l'estranger. Això no va impedir que els comerciants xinesos compressin i venguessin monedes digitals. Però les dures accions d'aquest any dels reguladors xinesos han buscat endurir encara més les restriccions al comerç i la mineria.

Als EUA, Yellen ha instat els principals reguladors financers dels Estats Units que accelerin l'estudi de noves normes per vigilar les anomenades monedes estables, com el tether que romanen en gran mesura sense supervisió. "La secretària va subratllar la necessitat d'actuar amb rapidesa per garantir l'existència d'un marc regulador adequat als Estats Units", va dir dilluns el Departament del Tresor en un comunicat després d'una reunió del Grup de Treball del President sobre Mercats Financers. El grup "espera emetre recomanacions durant els pròxims mesos", segons el comunicat. Aquest tipus de monedes digitals ha experimentat un ràpid creixement durant els últims temps.

"Tots els senyals són vermells, ja que el bitcoin segueix llastat per la prohibició definitiva de les monedes digitals per part de la Xina i per l'empitjorament de les condicions macroeconòmiques a causa d'un augment de les variants de la Covid", assenyala Jehan Chu, de Kenetic Capital.

"Espero una forta caiguda cap als 22 mil dòlars", preveu Patrick Heusser, cap d'operacions de Crypto Finance AG, en declaracions a CoinDesk.

Wall Street està "massa agitat" i l'actual nerviosisme de l'virus està desencadenant una venda fruit del pànic generalitzada de tots els actius de major rendiment, sent el bitcoin just al cim d'aquesta llista, comenta per la seva banda Edward Moya, analista de mercat sènior d'Oanda. L'expert també indica que el bitcoin pot ser vulnerable a una caiguda sobtada cap al nivell dels 20.000 dòlars, cosa que "hauria d'atraure molts compradors institucionals que han estat esperant pacientment al marge".

Katie Stockton, fundadora i sòcia gerent de Fairlead Strategies, creu que la fase de consolidació que està experimentant actualment el bitcoin és "neutral". Però en la seva opinió "és més probable una ruptura que una caiguda".

BAIXISTA O CORRECCIÓ AGUDA

El període de consolidació d'aquest mercat des dels màxims històrics tant de la creació de Satoshi Nakamoto, al voltant de 65.000 dòlars de mitjans d'abril, com de la segona major criptos per capitalització de mercat, que va superar els 4.000 dòlars al maig, dura ja 95 dies i és el segon més llarg en la història del mercat alcista del bitcoin, segons Ecoinometrics. Amb tot, com assenyala aquest servei d'anàlisi, comparat amb el comportament del bitcoin fa vuit anys, encara li queda recorregut a la correcció dels preus. Per aquell temps, van transcórrer gairebé 200 dies entre màxims històrics.

"Aquest és un dels retrocessos més llargs amb els que ha hagut de lidiar el bitcoin durant un mercat alcista posterior als màxims", prossegueix Ecoinometrics, segons recull CoinTelegraph. "Però 95 dies segueixen sent només la meitat de la durada de la gran correcció de 2013", afegeix. En aquell temps, el bitcoin va aconseguir un sòl de preus un 69% per sota del seu anterior màxim històric, cosa que significa que la configuració actual de mercat també podria permetre nivells per sota dels 30.000 dòlars i seguir formant part de les normes històriques.

Noticias relacionadas

contador