primer plano bitcoin portada

Amb el preu del bitcoin encallat al voltant dels 30.000 dòlars, experts i analistes es pregunten quan arribarà el rebot, si és que arriba, mentre es mostren convençuts que estem davant la major correcció d'un mercat alcista des de 2013. Amb tot, alguns observadors no descarten que la major moneda digital del món pugui acabar perdent aquesta marca i cedeixi fins als 25.000 dòlars, com a fruit de la rectificació que han patit els preus des de la fita històrica de mitjans d'abril a gairebé 65.000 dòlars.

  • 69.970,82$
  • -0,82%

A les altcoins, el panorama no és millor, amb caigudes per a l'ethereum, que es canvia de mans al voltant dels 1.800 dòlars i la resta de criptoactius, mentre la capitalització de mercat perd els 1,3 bilions.

El període de consolidació d'aquest mercat des dels màxims històrics tant de la creació de Satoshi Nakamoto com de la segona major criptos per capitalització de mercat, que va superar els 4.000 dòlars al maig, dura ja 95 dies i és el segon més llarg en la història del mercat alcista del bitcoin, segons Ecoinometrics. Amb tot, com assenyala aquest servei d'anàlisi, comparat amb el comportament del bitcoin fa vuit anys, encara li queda recorregut a la correcció dels preus. Per aquell temps, van transcórrer gairebé 200 dies entre màxims històrics.

"Aquest és un dels retrocessos més llargs amb els quals ha hagut de lidiar el bitcoin durant un mercat alcista posterior als màxims", assenyala Ecoinometrics als comentaris de Twitter, segons recull CoinTelegraph. "Però 95 dies segueixen sent només la meitat de la durada de la gran correcció de 2013", afegeix. En aquell temps, el bitcoin va aconseguir un sòl de preus un 69% per sota del seu anterior màxim històric, cosa que significa que la configuració actual de mercat també podria permetre nivells per sota dels 30.000 dòlars i seguir formant part de les normes històriques.

"Després de l'augment de la repressió per part dels reguladors financers a tot el món, el preu del bitcoin s'ha reduït gairebé a la meitat", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. Basant-se en el gràfic del seu preu, es pot deduir que "és molt probable que els 30.000 dòlars siguin el nivell de suport en el futur", afegeix, ja que "com es veu en l'activitat de les opcions per a juliol i agost, el preu d'exercici a la baixa més venut és de 30.000 dòlars, xifra que implica que aquest nivell proporcionaria suport al mercat". "Els operadors de monedes digitals han estat aprofitant el rang de preus de la moneda digital comprant-la entre 30.000 i 32.000 dòlars i venent-la entre 34.000 i 36.000 dòlars", indica.

A més de múltiples mètriques que recolzen la seva importància, els inversors estan començant a acumular monedes un cop més, incloent-hi aquells que prèviament van vendre als nivells actuals.

Durant el cap de setmana, l'estadístic Willy Woo va actualitzar el panorama, destacant-ne els inversors minoristes que compren i les diferents classes de balenes que s'equilibren entre les compres i les vendes.

"Són els minoristes els que impulsen els mercats alcistes del bitcoin. Quan deixen de comprar, és un avís de mercat baixista. No han deixat de comprar", va tuitejar junts amb múltiples gràfics dissabte.

Els criptocomerciants també han de tenir en compte que els inversors institucionals segueixen invertint molt en criptodivises, i "el preu hauria de caure per sota dels 20.000 dòlars perquè aquestes empreses es preocupin per la legitimitat de l'espai de la cadena de blocs", conclou Aslam.

Noticias relacionadas

contador