bitcoin 20201117071740

El bitcoin torna a accelerar-se aquest dimarts, després de l'auge de dilluns, i per fi confirma nous màxims històrics per sobre dels 19.900 dòlars en diverses plataformes d'intercanvi, en un clar assalt als 20.000 dòlars. Hores abans, només l'índex de CoinDesk marcava aquesta fita, mentre en altres referències no s'havia sobrepassat el preu assolit fa tres anys. La divisa de xifrat ha incrementat les pujades al 7%, després de les recents correccions que el van portar a caure per sota dels 17.000 dòlars, però la voltalidad provoca ràpids moviments en aquest mercat.

Les alces en la creació de Satoshi Nakamoto impulsen la majoria d'altcoins que també pugen un 5% en el cas d'ethereum i el ripple, un 8% en el bitcoin cash i a prop del 12% en el litecoin. La capitalització total de les criptomonedes posa rumb als 580.000 milions de dòlars, mentre l'acumulat del bitcoin és de més de 360.000 milions de dòlars.

L'ascens de 'bitcoin -que s'ha revalorat quasi un 400% des dels mínims de març per sota dels 4.000 dòlars, quan va tocar fons per flagell de la primera onada de la pandemia-, s'emmarca en el recent apetit pel risc en les criptomonedes i els mercats de valors, que estan desafiant la recessió induïda pels efectes de la COVID-19 en l'economia. El Dow, l'S&P 500 i el Nasdaq han assolit màxims històrics aquest últim mes, amb Wall Street animat per les eleccions presidencials i les notícies de possibles vacunes contra el coronavirus.

Així, el 2020 ha demostrat ser un any fèrtil per al retorn de la creació de Satoshi Nakamoto, amb els bancs centrals globals proporcionant un estímul extraordinari a causa de la pandèmia de la COVID-19. Així, els seus defensors s'han aprofitat per promoure la noció que el bitcoin és una reserva de riquesa, amb molts inversors considerant-lo com a l'or digital.

L'estrateg cap de mercat de Miller Tabak, Matt Maley, assegura que el bitcoin podria arribar fins als 22.000 dòlars. Els indicadors tècnics mostren que està sobrecomprat, cosa que significa que aviat podria retrocedir-se. Qualsevol reducció podria ser ràpida, però, diu, "és molt poc probable que sigui tan gran com la caiguda de 2018", quan va cedir fins als 3.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador