bitcoin 20201117071740

El bitcoin ha registrat nous màxims aquest dilluns, una jornada durant la qual l'actiu digital més gran del món avança al voltant d'un 7%, fins a la zona dels 19.577 dòlars, després de revaloritzar-se més d'un 150% des que va començar l'any, segons dades de Bloomberg. No obstant això, el bitcoin segueix sent molt volàtil.

"Ha arribat el moment del bitcoin", assegura el director gerent per als EUA de la plataforma eToro, que cita la participació institucional com una de les raons del seu recent avanç. "Aquest ral·li encara podria tenir molt camí per recórrer".

Per al bitcoin i els seus fanàtics, és una ocasió transcendental en la vida d'una dècada marcat per episodis de volatilitat extrema. D'alguna manera, 2020 ha demostrat ser un terreny fèrtil per al retorn del bitcoin, amb els bancs centrals globals proporcionant un estímul extraordinari a causa de la pandèmia de la COVID-19. Així, els seus defensors s'han aprofitat per promoure la noció que el bitcoin és una reserva de riquesa tot i que la inflació es manté en la seva major part apagada.

L'estrateg cap de mercat de Miller Tabak, Matt Maley, diu que podria arribar fins als 22.000 dòlars. Els indicadors tècnics mostren que s'ha sobrecomprat, cosa que significa que aviat podria retrocedir-se. Qualsevol reducció podria ser ràpida, però, diu, "és molt poc probable que sigui tan gran com la caiguda de 2018".

"La pregunta és si els nous màxims seran el catalitzador d'una altra explosió més alta, en quin punt, fins on pot arribar. En tornada en un territori inexplorat, el bitcoin ha demostrat anteriorment la capacitat d'obtenir guanys sorprenents en un curt període de temps", afirma l'analista sènior de mercat d'Oanda Europa.

Noticias relacionadas

contador