luz bitcoin

El bitcoin ha mantingut el seu rebot aquest dilluns i dimarts, juntament amb altres actius de risc, però no ha aconseguit superar els 60.000 dòlars i s'ha tornat a veure pressionat a la baixa. El tancament de novembre s'ha ubicat per sobre dels 57.000 dòlars, xifra que significa una caiguda per a la reina de les 'criptos' del 7%. Amb tot, el seu apogeu anual es manté en el 100% i els optimistes encara esperen que el criptoactiu protagonitzi un ral·li fins als 70.000 dòlars abans de finals d'any. En les últimes hores han estat les paraules del president de la Reserva Federal (Fed) Jerome Powell que han limitat les pujades per sobre dels 59.000 dòlars.

  • 64.303,48$
  • 1,71%

El preu del bitcoin es va enfonsar després que Powell advertís dimarts que el risc d'una inflació més gran ha "augmentat", assenyalant que el banc central consideraria accelerar la reducció de les polítiques de compra d'actius que han impulsat els mercats d'actius de risc.

"Un tapering més ràpid de la Fed i l'augment de les expectatives de pujada de tipus [d'interès] van ser males notícies per al bitcoin", assenyala Edward Moya, analista sènior de mercat d'Oanda. "El bitcoin està cotitzant més com un actiu de risc que com una cobertura de la inflació".

Tot i això, l'interessant és que sembla haver trobat suport al voltant dels 56.000 dòlars, per davant dels mínims de la setmana passada, “cosa que podria suggerir que estem veient una onada de caçadors de gangues que esperen treure profit de la recent caiguda més del 20%”, apunta Craig Erlam, analista d'Oanda.

“Sembla prematur tenint en compte els canvis salvatges que estem veient en el sentiment en aquest moment i els riscos a la baixa que planteja òmicron. Però el bitcoin s'ha comportat bé des del començament de la pandèmia”, afegeix. I assenyala aquest analista, davant de les paraules de Powell, que existeix al mercat l'opinió que “si els bancs centrals es veuen obligats a intervenir, el bitcoin podria beneficiar-se'n una vegada més”.

Amb tot, la mitjana mòbil de 100 dies al gràfic de quatre hores indica una tendència baixista a curt termini. Això vol dir que els compradors s'han embarcat en una clara presa de beneficis després de les pujades de l'últim mes. Recentment, el nivell de resistència de 60.000 dòlars ha estat un obstacle clau per als compradors malgrat les lectures de sobrevenda als gràfics. Fins ara, els nivells de suport romanen intactes, cosa que podria establir un rang de negociació entre 55.000 i 60.000 dòlars.

SENYAL ALCISTA PER A L'ETHEREUM

Al marge del que faci el bitcoin, algunes altcoins han arrencat el desembre amb molta empenta. El verd s'imposa entre els principals tokens per capitalització de mercat, liderats per l'ethereum que ha acariciat els 4.800 dòlars i apunta més pujades cap a l'objectiu del mercat de 5.000 dòlars. La capitalització de la criptomoneda número dos és al voltant dels 560.000 milions de dòlars, molt a prop de la fita de l'11 de novembre i l'anàlisi tècnica també suggereix més pujades.

"L'ethereum segueix sent la criptoaposta favorita de la majoria dels operadors i sembla que farà un altre ral·li cap als 5.000 dòlars una vegada que torni la gana pel risc", afegeix Moya.

"L'ether va rebotar des del coll del patró de cap i espatlles en desenvolupament el 28 de novembre, cosa que suggereix que els 'bous' estan defensant el nivell amb totes les seves forces. Les compres sostingudes van empènyer el preu per sobre de la mitjana mòbil simple de 20 dies (4.316 dòlars) el 29 de novembre", segons l'anàlisi de CoinTelegraph.

El màxim històric del token als 4.884 dòlars és ara la primera resistència que cal superar i, si ho aconsegueixen, les alces es projecten fins aproximadament al límit superior d'una bandera alcista als 5.252 dòlars. Si es trenca i es tanca per sobre de la resistència superior dels 4,551 dòlars, cosa que efectivament va fer aquest dimarts, amb un tancament als 4.631 dòlars, la correcció haurà acabat. L'ethereum podria llavors pujar fins al seu rècord. "Una ruptura per sobre d'aquest nivell invalidarà la configuració baixista i obrirà les portes a un possible repunt fins als 5.796 dòlars", aventuren des de CoinDesk.

Noticias relacionadas

contador