bitcointvf transparent

El bitcoin és a punt de tancar un mes de novembre on la volatilitat s'ha servit en porcions XXL al mercat de les criptodivises. Durant els últims 30 dies, la reina de les monedes digitals ha vist la seva fita històrica fins ara per després embarcar-se en una notable correcció del 20% i en una consolidació que es va veure truncada per les vendes provocades per òmicron eel 26 de novembre. El tancament mensual apunta a caigudes que poden ser de fins al 8%, però els experts criden a la calma, ja que la 'cripto' acumula un auge del 101% des de començament d'any.

  • 63.178,69$
  • -1,03%

Després dels darrers vaivens que van veure l'actiu digital tocar mínims al voltant de 53.500 dòlars, dilluns s'ha encapsulat en un rang entre 56.000 i 58.000 dòlars. "La venda de criptodivises va ser una reacció exagerada i els compradors estan reapareixent ràpidament a mesura que els operadors reavaluen l'impacte d'una nova variant del coronavirus", comenta Edward Moya, analista d'Oanda.

Entre els inversors que han acudit al rescat del bitcoin a les caigudes hi ha dues mans fortes del mercat. El govern de El Salvador ha comprat 100 bitcoins més, després d'una caiguda de les criptodivises al voltant del 8% que les va situar al voltant dels 54.237 dòlars, segons va tuitejar divendres passat el president Nayib Bukele. Després d'aquesta compra, el país centreamericà, l'únic del món que té bitcoins a les reserves d'actius, va elevar el total de la seva exposició en la reina de les 'criptos' a 1.220 tokens per valor de 66,3 milions de dòlars.

A més, segons un informe presentat avui davant la Comissió de Valors i Borsa (SEC), MicroStrategy ha comprat 7.002 bitcoins durant les últimes setmanes. Les compres es van produir entre l'1 d?octubre i el 29 de novembre, amb un cost total de més de 414 milions de dòlars. Amb aquests 7.002 nous bitcoins, l'empresa posseeix ara la barbaritat de 121.044 bitcoins a un preu mitjà de 29.534 dòlars cadascun.

“El bitcoin forma part de l'ampli repunt de risc que es va derivar de l'alleujament dels temors per la COVID, però és probable que li costi recuperar-se completament el ritme fins que els resultats de l'eficàcia de les vacunes durant les properes setmanes confirmin que els països altament vacunats tornin al mode confinament”, afegeix l'expert. A parer seu, després de l'auge de més del 100%, no hi haurà més focs artificials al desembre i es mantindrà la consolidació per la resta de l'any.

No obstant això, hi ha optimistes que veuen el bitcoin en 70.000 dòlars abans que s'acabi l'any, ja que és el nivell en què es concentren els alcistes desitjosos de veure una continuació del ral·li abans que s'acabi el quart trimestre del 2021.

“Ens trobem en un moment de mercat molt interessant. Si hi ha un moment per llançar-se a la piscina en el bitcoin és just ara, en plena zona de suport”, comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Això sí, aconsella “una ordre de prous pèrdues” en preus de tancament per sota dels 53.000 dòlars”. “Per sobre dels 60.000 dòlars confirmaria figura de tornada amb objectiu als màxims històrics (69.355 dòlars) i per sobre... els 100.000 dòlars? Tot és possible en el bitcoin”, conclou.

Noticias relacionadas

contador