bitcoin rojo caida portada

El mercat de les divises segueix tenyit de vermell aquest dijous, amb el bitcoin incapaç de remuntar del tot les recents caigudes provocades pel moviment 'sell the news' que va desencadenar la implementació amb problemes tècnics de la reina de les criptos com a moneda de curs legal a El Salvador. A més, el setge regulador als EUA torna a planar sobre els criptoactius després que la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) hagi anunciat que té previst demandar Coinbase.

  • 63.242,59$
  • -1,10%
  • 63.274,07USDT
  • -1,09%

Amb tot, la més operada de les monedes digitals sembla haver-se establert al voltant dels 45.000 dòlars, després d'una jornada d'elevada volatilitat i el seu aspecte tècnic apunta que la caiguda de dimarts no és més que una sana correcció després del recent auge. El col·lapse va portar el preu fins al voltant dels 43.000 dòlars, des d'un màxim als 52.853 dòlars, segons dades de CoinMarketCap i està per veure ara si l'onada de vendes de dimarts al bitcoin és el final del rebot que havia fet pujar el bitcoin gairebé un 75% des de finals de juliol o només una correcció per tornar a agafar embranzida.

En altres 'altcoins', l'ethereum també busca estabilitat al voltant dels 3.500 dòlars, mentre el cardano o la binance coin cedeixen al voltant de l'1,5%. Punt i a part mereix solana. El token d'aquesta prometedora cadena de blocs, SOL, ha marcat una nova fita per sobre dels 200 dòlars, fins als 210 'bitllets verds', ha escalat a la sisena posició en el rànquing per capitalització de mercat i puja un 25%. L'acumulat total dels actius digitals cedeix terreny per sota dels 2,1 bilions de dòlars.

"Acció-fase de reacció. Així és com es mouen els preus als mercats i en el cas del bitcoin tot és més exagerat, pel bé i pel mal. No podem descartar que l'actual fase correctiva dugui el futur del bitcoin a l'antiga zona de resistència, ara suport, als 41.500 dòlars", aposta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

Els fonamentals són una altra cosa, especialment "els temors reguladors" que "el bitcoin no pot posar de sacsejar-se del tot", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. "Els operadors de criptodivises estan preocupats per la regulació que s'espera de la SEC sobre el producte de rendibilitat de Coinbase". En concret, la comissió de valors i mercats dels EUA planeja demandar la plataforma de compravenda de criptodivises pel llançament futur d'un producte que permet el préstec entre usuaris de monedes digitals, segons ha informat la mateixa empresa al seu bloc corporatiu.

Coinbase ha explicat que ha rebut una carta en què la SEC informa la companyia que té intenció de demandar-la per Coinbase Lend. Aquest producte permet als usuaris de Coinbase prestar l'stablecoin USD Coin a canvi d'obtenir un rendiment anual del 4%.

L'empresa ha assegurat que no sap el motiu pel qual la SEC planeja accions legals. Coinbase considera que Lend no qualifica com un "valor", ja que no és una inversió ni un bo. No obstant això, el regulador sí que pensa que ho és. Davant d'aquesta situació, Coinbase ha explicat que no llançarà Lend almenys fins a l'octubre. En qualsevol cas, si l'empresa llança el producte abans que es resolgui la disputa amb la SEC, el regulador planeja demandar l'empresa.

Amb tot, l'expert d'Oanda subratlla que "la tesi alcista a llarg termini per a molts operadors de monedes digitals no ha canviat, ja que l'adopció es dirigeix ​​a la direcció correcta i la demanda continua sent elevada per a les cobertures contra les polítiques monetàries i fiscals excessives". "El nivell dels 45.000 dòlars s'hauria de mantenir per al bitcoin, però si es trenca, els compradors probablement esperaran fins als 40.000 dòlars abans d'entrar-hi amb força", conclou.

Noticias relacionadas

contador