mineria bitcoin
Alberto Sánchez

Per primera vegada a la història, els EUA han decretat sancions econòmiques contra una empresa de mineria de criptomonedes. El Departament del Tresor dels Estats Units ha anunciat, mitjançant un comunicat, que està prenent mesures contra les empreses a la indústria de la mineria de moneda virtual de Rússia, en una actuació que arriba just després que el Fons Monetari Internacional (FMI) avisés que el Kremlin podia fer servir aquestes operacions per evadir els càstigs econòmics internacionals imposats per la seva invasió d'Ucraïna. Per ara, la reacció al mercat de les criptomonedes ha estat gairebé inexistent, amb el bitcoin i les altcoins consolidant els seus recents moviments.

  • 66.309,78$
  • -0,33%

En concret, la moneda de Satoshi Nakamoto es manté als 41.500-41.800 dòlars, després d'haver aconseguit dimecres un màxim des de l'11 d'abril per sobre dels 42.000 dòlars. Tot i això, la pressió venedora va rebutjar l'avenç dels alcistes, que no van aconseguir confirmar la superació d'aquest important nivell de resistència, crucial perquè el criptovalor virtual per antonomàsia recuperi els 45.000 dòlars.

Ara, el suport de més curt termini torna a ser el de 40.000 dòlars, on "els operadors saben que perquè els toros tinguin èxit, el bitcoin s'ha de mantenir per sobre d'aquest nivell de preus crític", avisa Naeem Aslam, cap danàlisi d'AvaTrade.

L'expert crida a la cautela, però, ja que al costat dels fonamentals, la nova advertència de l'FMI sobre els països que utilitzen les criptomonedes per evitar sancions és al punt de mira. Les criptodivises estan sent utilitzades per vendre petroli i gas en certa mesura per països com l'Iran i Rússia. També hi ha la preocupació que aquests països estiguin fent servir els recursos de petroli i gas per alimentar la mineria de criptomonedes, que és una altra font d'ingressos, i per eludir totes les sancions.

"L'advertiment de l'FMI certament portarà més atenció regulatòria a les companyies de cripto, els intercanvis de cripto i la mineria de cripto", comenta Aslam.

I així ha estat. L'Oficina de Control d'Actius Estrangers (OFAC per les sigles en anglès) dels EUA va designar Bitriver AG, una societat de cartera amb seu a Suïssa per a una operació de mineria de criptomonedes amb tres oficines a Rússia, així com deu de les seves filials , per "operar o haver operat al sector tecnològic de l'economia de la Federació Russa". Aquesta designació històrica per part del Tresor marca la primera vegada que una operació de mineria de criptomonedes ha estat sancionada pels Estats Units, però la companyia també està enmig d'una prevenda de criptovalors per al criptovalor BitRiver (BTR), programat per començar a negociar al mercat secundari aquest divendres.

Segons les sancions imposades pel Tresor dels EUA, BitRiver està "operant vastes granges de servidors que venen capacitat de mineria de moneda virtual a nivell internacional; aquestes empreses ajuden Rússia a monetitzar els seus recursos naturals". Segons el comunicat de premsa del Tresor, mentre que Rússia té l'avantatge dels recursos energètics i un clima fred per a la mineria de criptomonedes, “les empreses mineres depenen d'equips informàtics importats i pagaments en fiat, fet que les fa vulnerables a les sancions. Els Estats Units es comprometen a garantir que cap actiu, per complex que sigui, es converteixi en un mecanisme perquè el règim de Putin compensi l'impacte de les sancions".

RAL·LI PER EN L'ETHEREUM A LA VISTA, SI SUPERA RESISTÈNCIES

A la resta del mercat de criptoactius, ethereum també ha aconseguit perforar dos nivells de resistència importants dimecres, en 3.080 i 3.150 dòlars i ha deixat màxims de 10 dies aquest dimecres. Tot i això, no ha aconseguit aclarir amb claredat l'última d'aquestes dues resistències i es troba batallant amb la primera. L'anàlisi tècnica indica que el segon criptovalor amb més capitalització del mercat podria protagonitzar un ral·li, si supera amb claredat el nivell de preus de 3.150 dòlars.

El preu es troba ara per sobre dels 3,080 dòlars i de la mitjana mòbil simple de 100 hores. Hi ha una línia de tendència alcista clau que s'està formant amb el suport a prop dels 3,080 dòlars al gràfic horari de l'ethereum/dòlar, segons assenyalen els analistes de Newsbtc.com.

El parell ha de superar els 3.130 i 3.180 dòlars per iniciar una altra pujada a curt termini. L'ethereum es va mantenir ben ofert i va estendre l'augment per sobre de la resistència dels 3.080 dòlars. L'ether fins i tot va trencar la zona de resistència de 3.130 i es va establir per sobre de la mitjana mòbil simple de 100 hores.

Noticias relacionadas

contador