criptomonedas oficiales 1024x768

El Servei Secret dels Estats Units ha confiscat criptomonedes per valor de més de 102 milions de dòlars en 254 investigacions relacionades amb el frau, segons informa Bitcoin.com.

El Servei Secret és responsable de detectar, investigar i aturar qualsevol persona que infringeixi determinades lleis relacionades amb els sistemes financers. "En els darrers anys, els actius digitals s'han utilitzat cada vegada més per facilitar una gamma creixent de delictes, incloent-hi diversos esquemes de frau", descriu la seva pàgina web.

Un alt executiu del Servei Secret dels Estats Units, David M. Smith, deia a la CNBC que els agents i analistes del Servei Secret estan seguint activament el flux del bitcoin i altres criptodivises a la cadena de blocs.

"Una vegada que una persona i una altra fan una transacció, i això entra a la cadena de blocs, tenim la capacitat de seguir aquesta adreça de correu electrònic o adreça de cartera, per dir-ho d'altra manera, i rastrejar-la a través de la cadena de blocs", afirma el subdirector.

Segons les estadístiques recopilades per l'agència, el Servei Secret ha confiscat més de 102 milions de dòlars en criptodivises des del 2015 als delinqüents en relació amb 254 casos d'investigacions relacionades amb el frau. Smith assenyala que "una de les coses de la criptodivisa és que mou els diners a un ritme més ràpid que el format tradicional", sent així un atractiu tant per als consumidors nord-americans com per als delinqüents: "El que els delinqüents volen fer és enterbolir les aigües i fer esforços per ofuscar les seves activitats. Volem rastrejar això tan ràpid com puguem, agressivament com puguem, de forma lineal", afegia.

A més, l'executiu ha comentat que els investigadors estan trobant cada cop més lladres que converteixen el bitcoin i altres criptodivises robades en monedes estables. "Els criminals, també són humans. Volen evitar part d'aquesta volatilitat del mercat associada a algunes de les monedes principals", detallava Smith.

Noticias relacionadas

contador