1619688825 criptomonedas bitcoin

El bitcoin es manté aquest dimarts molt a prop dels 46.000 dòlars, nivell de preus que va superar dilluns a la calor d'un renovat interès dels inversors al mercat de les criptodivises. Les pujades són d'entre un 3% i un 6% en els principals tokens, sent-ne l'ethereum el que més avança i depassa els 3.100 dòlars, mentre la capitalització de mercat arriba als 1,85 bilions ajudada per bones notícies que arriben des del front corporatiu, amb noves empreses que començaran a acceptar bitcoin com a pagament. Els inversors també estan molt pendents del debat al Senat dels EUA sobre el projecte de Llei d'infraestructures, que pretén gravar les 'criptos' amb nous impostos.

La votació relativa al projecte de llei s'està retardant mentre els legisladors debaten dues disposicions fiscals contraposades relacionades amb les criptodivises que ajudarien al govern a recaptar al voltant de 28.000 milions de dòlars que s'utilitzarien per a la despesa en infraestructures d'1 bilió de dòlars que preveu el govern dels EUA.

"Els inversors han reaccionat positivament als debats, perquè mostren que hi ha molt interès en les criptodivises també a Washington. Els partidaris de les monedes digitals han aprofitat aquesta oportunitat per educar els funcionaris de govern sobre l'espai de cadena de blocs i com pot ajudar als Estats Units a avançar en l'àmbit digital", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.

Amb tot, "el bitcoin ha experimentat un creixement volàtil durant les dues últimes setmanes", comenten els analistes d'eToro. Després d'haver cotitzat per sota dels 30.000 dòlars fins al 21 de juliol, la moneda digital ha protagonitzat una impressionant remuntada, pujant fins a cotitzar al voltant dels 45.000-46.000 dòlars. "No obstant això, la pujada no ha estat exempta de volatilitat", avisen, ja que el preu va superar els 42.000 dòlars diumenge abans de cotitzar a la baixa dilluns per tornar a volar de nou en qüestió de poques hores.

També insufla optimisme en els inversors la notícia que AMC Entertainment ha anunciat que començarà a acceptar el bitcoin com a pagament per a les entrades de cinema si es compren en línia en tots els seus cinemes dels Estats Units. El conseller delegat, Adam Aron, va dir durant una conferència de resultats que la cadena de cinemes adaptarà les seves xarxes de pagament per acceptar la 'cripto' a finals de 2021.

La mesura marca la unió de dos actius altament especulatius: el bitcoin, conegut per la seva salvatge volatilitat, i AMC, que es va convertir en la nineta dels ulls dels inversors minoristes durant el fòrum WallStreetBets de Reddit.

Noticias relacionadas

contador