ethereum vs bitcoin

El mercat de les criptodivises s'ha marcat un cap de setmana de categoria, amb màxims no vistos per al bitcoin i altres 'altcoins' des de mitjans de maig i, el que és més rellevant, amb preus per sobre dels 45.000 dòlars. Dilluns ha començat amb retrocessos per sota dels 44.000 dòlars per a la més cotitzada de les monedes criptogràfiques, però a mitja sessió els alcistes han impulsat en el preu fins a un nou màxim que amplia el del diumenge, quan va avançar per sobre de 45.328 dòlars, fita no vista des del 18 de maig. En concret, s'ha aproximat als 46.000 dòlars (preus del 15 de maig) i puja un 15% en una setmana.

  • 66.773,80$
  • 0,98%

L'ethereum, per la seva banda, va depassar els 3.000 dòlars àmpliament diumenge (3.191 dòlars) encadenant cinc dies d'alces esperonat per l'optimisme que suscita l'actualització London de la segona moneda per capitalització de mercat, que es va dur a terme la setmana passada. Ha començat el dia cedint un 5%, però ha tornat a rebotar amb força per sobre de la marca dels 3.000 dòlars.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'optimisme és innegable, ja que el comportament de la creació de Satoshi Nakamoto "activa un cap i espatlles invertit amb projecció als 60.000 dòlars", molt a prop dels màxims de mitjans d'abril gairebé als 65.000 dòlars, comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Certament sembla que el bitcoin ha format un mínim més alt i el suport als 30.000 dòlars es manté ferm, ja que el preu ha passat ara per sobre dels 40.000 dòlars", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade, per part seva.

Dit això, "els operadors també han de ser lleugerament cautelosos ja que l'RSI, tant per a l'ethereum com per al bitcoin, es troba al territori de sobrecompra", avisa l'expert. "Això vol dir que podríem veure algun retrocés per als dos principals criptoactius. Però, al mateix temps, això podria ser una gran oportunitat tornar a les compres, ja que està clar que les dues 'criptos' han format un mínim superior", afirma.

Amb tot, és innegable que "un estat d'ànim d'optimisme sembla haver tornat als mercats de criptodivises", segons Paolo Ardoino, director de tecnologia de Bitfinex. "El bitcoin està liderant la càrrega, mentre que l'ethereum segueix avançant" després de la seva actualització de la xarxa de la qual molts experts creuen que impulsarà el preu fins als 10.000 dòlars. Tot i així, avisa l'expert que "les turbulències que hem vist als mercats de monedes digitals durant les últimes setmanes és poc probable que disminueixin".

Les criptodivises estan donant senyals de vida de nou després de retrocedir significativament des dels màxims històrics dels últims mesos, un replegament que s'atribueix a la preocupació per la repressió de la Xina i a les preguntes alimentades per Elon Musk sobre l'ús d'energia del bitcoin.

No obstant això, segueixen planant núvols a l'horitzó en forma del projecte de llei d'infraestructures dels EUA que s'està tramitant al Congrés, que hi ha esmenes que aborden els requisits d'informació per a les transaccions de monedes digitals i la recaptació d'impostos. El grup bipartidista que va elaborar la legislació comptava que els ingressos fiscals addicionals generats, fins a 30.000 milions de dòlars, ajudarien a pagar alguns dels costos de la llei.

Així i tot, l'impuls de les monedes digitals no es frena i el seu valor de mercat ha tornat a pujar fins als 1,8 bilions de dòlars des del mínim de mitjans de juny de gairebé 1,2 bilions, segons CoinGecko.com. Altres tokens com binance coin, cardano, XRP i dogecoin també han pujat durant l'última setmana.

Noticias relacionadas

contador