primer plano bitcoin portada

Després de diversos intents per sobre de la franja dels 50.000 dòlars, el bitcoin per fi ha aconseguit superar aquesta marca i ha prolongat el seu ral·li de l'última setmana fins a nivells de preu gairebé als 52.000 dòlars. La reina de les criptos ha marcat aquest 5 de setembre una fita des del 12 de maig als 51.800 dòlars i manté alces de gairebé el 8% durant els últims set dies. El panorama en les 'altcoins' no pot ser més pròspera, amb alces per a l'ethereum de gairebé el 24% des del passat dilluns.

  • 63.060,77$
  • -1,90%

La capitalització total de tots els tokens s'aproxima als 2,35 bilions, mentre el cardano, la binance coin i el ripple segueixen en verd. El token del projecte solana, en canvi, corregeix les seves pujades dels últims dies i cau al voltant d'un 1%, malgrat que acumula un auge de més del 40% durant els últims dies (va pujar un 400% l'agost).

El bitcoin manté la tendència positiva de les últimes setmanes, "però l'avanç és lent", assenyala Alejandro Zala, country manger de Bitpanda a Espanya. Durant les últimes quatre setmanes de negociació, els volums han disminuït constantment, ja que els inversors van mostrar una forta preferència per les 'altcoins'. De fet, l''Altcoin season index', l'índex que analitza el comportament de les monedes alternatives pel que fa al bitcoin durant un període de temps determinat, mostra que els inversors tenen una forta preferència per la resta de tokens.

"Les principals 'altcoins' han superat la reina de les criptos durant l'últim mes, tot i que l'agost va ser un dels mesos més rendibles d'aquest any per a la creació de Satoshi Nakamoto, amb un creixement del 20%", indica Zala.

Sobre la resta destaca l'ether, unitat de la xarxa Ethereum, que "està vivint un impuls alcista i una ruptura de falca descendent a la part superior d'un tancament d'espelma mensual molt alcista per a l'agost", subratlla el country manger de Bitpanda a Espanya.

"L'ethereum és clarament el més fort d'aquestes dues monedes el 2021 i fins ara ha superat el bitcoin amb una rendibilitat del 360% des de començament d'any, mentre que el bitcoin va pujar al voltant del 70%", arrodoneix Zala.

En aquest context, Bloomberg Intelligence ha reiterat les seves prediccions per a les dues 'criptos'. L'estrateg sènior de matèries primeres de la divisió de Bloomberg, Mike McGlone, ha reafirmat les seves previsions de preu del bitcoin de 100.000 dòlars, veient els 5.000 dòlars per a l'ethereum com el camí de menor resistència. Espera que el mercat de monedes digitals prosperi en un "mercat alcista renovat".

Fent èmfasi que "els toros tenen el control", l'analista va afirmar a l'edició de setembre de Bloomberg Crypto Outlook, publicada divendres, que "havent sobreviscut la correcció, els criptoactius [estan] ara preparats per prosperar", ja que "el mercat alcista s'ha reactivat".

Noticias relacionadas

contador