verde subida bitcoin

El bitcoin ha demostrat saber encaixar qualsevol cop que li arriba de la Xina. La criptodivisa per antonomàsia ha estat capaç de recuperar-se aquest cap de setmana de la prohibició de les autoritats del país asiàtic de qualsevol activitat relacionada amb les monedes digitals i torna a encarar els 44.000 dòlars, gairebé com si res hagués passat. El comportament de la moneda digital envia bones sensacions als analistes, ja que, tot i deixar-se a prop d'un 10% després de les notícies, ha aconseguit reestructurar-se a l'alça i, el que és més important, els 41.000 dòlars han tornat a aguantar.

"És possible que les mesures repressives anunciades prèviament per la Xina ja s'hagin incorporat als preus", cosa que significa que la reacció instintiva (de venda) es va esgotar ràpidament", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. A la resta de les 'altcoins' el panorama no és diferent, l'ethereum avança un 10% fins als 3.150 dòlars i la resta de tokens s'assenten en el verd, amb alces del 5% de mitjana, excepte per al cardano, que cau marginalment . La capitalització total torna a apuntar els 2 bilions de dòlars.

"La mitjana mòbil de 100 dies (DMA) del bitcoin ha detingut amb èxit totes les vendes de la setmana passada. Encara que sembla estar confinat dins d'un sorollós rang d'entre 41.000-45.000 dòlars, i mentre la DMA de 100 dies, avui als 41.106 dòlars, es mantingui sobre una base deñ tancament diari, l'acció del preu segueix sent constructiva", assegura Halley. Una pujada per sobre dels 45,000 dòlars hauria de veure tornar a disparar el FOMO impulsant el preu de nou cap als 50.000 dòlars", explica l'expert.

"Tècnicament, el moviment és clar", emfatitza per la seva banda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "El mínim de l'espelma d'aquest divendres en el bitcoin el va portar a marcar preu als 40.855 punts, col·locant-se per sobre del mínim previ, als 40.085 punts". "És a dir, tot i la notícia, teòricament tan dolenta procediente de la Xina, el preu no va arribar a marcar un nou mínim decreixent. I així no cau. De manera que el que tenim és un important suport als 41.000-41.500 punts, abans resistència, de la qual vam parlar llargament la setmana passada", afegeix.

Amb tot, les notícies segueixen arribant des de la segona potència mundial. Dues de les majors plataformes de compravenda del bitcoin del món han detingut els nous registres per als usuaris xinesos i un d'ells retirarà els comptes actuals, prenent mesures per complir amb l'última prohibició de criptografia de Pequín. Els operadors Huobi i Binance han deixat de permetre als operadors utilitzar números de mòbil de la Xina continental per registrar nous comptes, després que el Banc Popular de la Xina digués divendres que totes les transaccions relacionades amb les monedes digitals es consideraran activitat financera il·lícita.

L'últim pronunciament de la Xina -emès pel banc central juntament amb altres nou organismes governamentals, incloent-hi el Ministeri de Seguretat Pública- és la culminació d'anys d'intents de prendre mesures enèrgiques contra l'auge del bitcoin i els seus homòlegs. La notificació de divendres es referia específicament a les borses estrangeres que es dirigeixen cap als usuaris xinesos, prohibint-los a contractar localment serveis que van des de la comercialització fins a la liquidació de pagaments i la tecnologia.

Noticias relacionadas

contador