fila monedas bitcoin

Fortes caigudes del 5% de mitjana al mercat de les monedes digitals, amb el bitcoin encarant de nou els 41.000 dòlars, després de les notícies que el Banc Popular de la Xina ha qualificat d'il·legals totes les activitats amb monedes digitals i ha promès prendre mesures enèrgiques contra el mercat, fins i tot contra les plataformes de compravenda que s'ubiquin a l'estranger. L'ethereum ha rebut una garrotada encara més gran i es deixa un 10%, fins als 2.780 dòlars, mentre la capitalització total cedeix per sota dels 1,85 bilions de dòlars.

La recuperació del bitcoin de les últimes 48 hores, que s'ha estancat al voltant dels 44.000 dòlars, s'ha vist anul·lada per aquestes notícies, però els experts avisen que està entrant en territori de sobrevenda. Amb tot, contradictòriament, els gràfics llancen senyals extremadament baixistes.

L'índex de força relativa (RSI) al gràfic diari està pujant des del territori de sobrevenda. Però l'índex de por i cobdícia del bitcoin s'està acostant a nivells extrems vistos per última vegada al maig, la qual cosa és un senyal baixista, assenyalen des de CoinDesk.

Les recents pujades s'expliquen també, perquè molts inversors, especialment aquells que defensen mantenir posicions llargues en la criptodivisa, han aprofitat les caigudes per ampliar les seves possessions del criptoactiu. Així i tot, alguns analistes segueixen sent escèptics pel que fa al recent rebot i esperen que la resistència a 47.000 dòlars aturi la pujada, si és que primer aconsegueix superar la dels 44.000 dòlars.

De fet, una rectificació major fins als 30.000 dòlars no seria gens estranya per a experts com Craig Erlam, analista d'Oanda, ja que la moneda digital "no té unes perspectives massa bones a curt termini" mentre segueixi per sota dels 44.000 dòlars. "Un fracàs en les pujades pot ser un senyal baixista i pot alimentar la pressió del mínim del 21 de setembre". "Un moviment per sota dels 40.000 dòlars provocaria que l'atenció tornés a centrar-se en els 36.000 dòlars i fins i tot en els 30.000", conclou l'expert.

En general, "sembla que el mercat de les monedes digitals es troba en una fase de correcció més gran, però no és la primera vegada que succeeix aquest any", indica Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya. "La correcció de maig va ser fins i tot major i el mercat se'n va recuperar gairebé completament", recorda. "Els propers dies determinaran la direcció del mercat quant es trobin els nivells de suport dels preus. En general, el rendiment de gairebé totes les grans monedes digitals segueix sent fenomenal aquest any -el bitcoin puja un 318% des de fa just un any- i correccions com aquesta són només part del cicle habitual de mercat".

De poc han servit les importants notícies de les últimes hores que arriben des d'un impuls de Twitter als criptoactius. La xarxa social ha activat noves funcionalitats que permeten als usuaris enviar "propines" en bitcoins i autentificar tokens no fungibles (NTF per les sigles en anglès). De moment, el mercat no s'ha fet ressò de les notícies.

Noticias relacionadas

contador