le bitcoin malmene apres de nouvelles mesures de repression en chine 20210924123937

El Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha renovat aquest divendres el seu envit contra qualsevol activitat relacionada amb les monedes digitals, en un nou i dur cop del regulador monetari xinès a la indústria dels criptoactius. En un comunicat, ha qualificat d'il·legals totes les activitats amb monedes digitals i ha promès prendre mesures enèrgiques contra el mercat, fins i tot contra les plataformes de compravenda que s'ubiquin a l'estranger.

  • 64.711,19$
  • -3,14%

El preu del bitcoin ha reaccionat ràpidament a aquestes informacions, amb caigudes del 5%, fins a nivells propers als 41.000 dòlars.

En un document de preguntes i respostes publicat al seu lloc web, el Banc Popular de la Xina va dir que els serveis que ofereixen comerç, correspondència d'ordres, emissió de tokens i derivats de monedes virtuals estan estrictament prohibits. Les borses de monedes digitals estrangeres que presten serveis a la Xina continental també són il·legals, ha assenyalat el PBoC, i fins i tot ha avisat que s'investigarà els seus treballadors.

"Les borses de divises virtuals a l'estranger que utilitzen Internet per oferir serveis als residents nacionals també es consideren una activitat financera il·legal", va dir el banc central, segons una traducció de la CNBC dels comentaris.

El regulador monetari del gegant asiàtic també va explicar que ha millorat els seus sistemes per intensificar la supervisió de les transaccions relacionades amb les monedes digitals i eradicar la inversió especulativa.

"Les institucions financeres i les institucions de pagament no bancàries no poden oferir serveis a les activitats i operacions relacionades amb les monedes virtuals", ha comentat el banc, reiterant comentaris anteriors.

No és la primera vegada que la Xina es posa dura amb les monedes digitals. A principis d'aquest any, Pequín va anunciar l'adopció de mesures enèrgiques contra la mineria de monedes digitals, el procés d'alt consum energètic que verifica les transaccions i encunya noves unitats de moneda. Això va provocar una forta caiguda en la capacitat de processament del bitcoin, ja que molts miners van desconnectar els seus equips.

El PBoC també va ordenar als bancs i a les institucions de pagament no bancàries, com la filial d'Alibaba, Ant Group, que no prestessin serveis relacionats amb les monedes digitals.

I recentment, al juliol, el banc central va ordenar a una empresa amb seu a Pequín que tanqués per facilitar suposadament les transaccions de divises digitals amb el seu programari.

Noticias relacionadas

contador