bitcoin portada divisas monedas

El bitcoin ha protagonitzat un ral·li aquest dimecres, de la mà de l'or i del petroli, esperonat per l'escalada de violència entre l'Iran i els EUA. L'actiu digital ha posat en joc el seu rol d'actiu refugi, qüestionat per alguns experts, davant la recrudescència de la crisi a l'Orient Mitjà i ha assolit un màxim de gairebé dos mesos als 8.400 dòlars, preu no vist des de mitjans de novembre.

La fita del bitcoin és també el màxim de la creació de Satoshi Nakamoto en aquest 2020 que ha començat a fer els primers passos i alguns analistes auguren ja que és només l'inici d'un nou moviment alcista que portarà l'anomenat or digital als 50.000 dòlars, segons alguns vaticinis. Des del començament de l'any, "hem vist una millora constant en el sentiment del bitcoin que podria estar relacionat amb la reducció a la meitat de la recompensa per bloc minat de maig, i també hem vist que les taxes de hash, que mostren el nivell de mineria s'han elevat a un màxim històric", assenyala Marcus Swanepoel, CEO de Luno.

El 2019 també hi va haver un augment del 17% en les posicions llargues, cosa que demostra que hi ha un gran interès en la moneda digital que està ajudant a atraure els compradors al sector. "Aquests factors han preparat les monedes digitals per a aquesta acció de preu d'any nou", afegeix l'expert.

De moment, el ral·li és del 5% i no ha arrossegat la resta del mercat, on les principals monedes alternatives presenten signe mixt, amb algunes alces destacades com la de litecoin, del 4,5%. La capitalització total del mercat supera els 218.000 milions de dòlars.

El moviment del bitcoin s'ha produït en pocs minuts, quan ha transcendit que les bases aèries iraquianes d'Al-Assad (oest) i Irbil (nord) que alberguen tropes nord-americanes, han estat objecte a la matinada d'aquest dimecres d'atacs amb míssils llançats per l'Iran en resposta a la mort del general iranià Qasem Soleimani, mort en un atac nord-americà a l'aeroport de la capital iraquiana, Bagdad.

El preu del barril de petroli es va incrementar gairebé un 3,5% i el de l'or va pujar un 2%. Aquesta reacció emula la de dies enrere quan els EUA va assassinar Soleimani.

Noticias relacionadas

contador