Petroleo_Bolsas oilmarkets

El petroli es dispara un 4% a la calor de la renovada tensió geopolítica a l'Orient Mitjà. Iran no ha trigat a respondre a Washington per l'assassinat de Soleimani i ha atacat dues bases nord-americanes a l'Iraq: Al-Assad i Irbil. El Pentàgon ha confirmat l'atac i assegurat que prendran "totes les mesures necessàries" per protegir el seu personal.

Amb això en ment, el barril de West Texas, referència als EUA, avança un 4,5% fins als 65,65 dòlars, màxims d'abril de 2018. Al seu torn, el de Brent, referència a Europa, ha arribat a pujar un 4% fins als 71,75 dòlars per barril (el seu futur continu), màxims marcats al setembre de 2018.

"Crec que els inversors anticipaven una represàlia iraniana, però no sobre les tropes nord-americanes", sostenen els experts de Tudor, Pickering, Holt & Co. "Les 48 hores seran decisives per als mercats depenent de la resposta dels EUA", postil·len.

"Hem d'esperar a conèixer l'informe complet del que ha passat per avaluar la possible resposta de Washington", apunta l'analista John Kilduff. "El West Texas es pot anar fàcilment per sobre dels 70 dòlars a partir d'ara", afegeix. L'or negre segueix així amb el seu ral·li iniciat divendres passat, sessió que va tancar amb un avanç del 3%.

Altres experts com Rebecca Babin, de CIBC Private Wealth Management, treuen ferro a l'assumpte i creuen que "actualment l'esquist està descomptant incertesa i no un escenari de pànic absolut".

Noticias relacionadas

contador