luz bitcoin

El preu del bitcoin ha coquetejat amb el nivell de 32.000 dòlars aquestes últimes jornades, en el que ha estat una carrera alcista per a la reina de les criptomonedes que li ha servit per posar-se al dia amb el rally de les borses. El fet que finalment hagi tornat a funcionar l'acoblament amb els mercats de valors "ha donat esperances als operadors que la nit fosca del 'criptohivern' pot haver acabat", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. Tot i això, "és molt possible que aquest no sigui més que un 'rebot de gat mort' llevat que el preu respecti el recent mínim format pel preu del bitcoin", afegeix.

  • 57.499,24$
  • -4,47%

L'anàlisi tècnica ha deixat clar que aquest comportament compleix amb el patró d'un ral·li alcista en un mercat baixista. De la mateixa manera que ho és el que han experimentat les borses, que aquest dimecres han acabat en vermell. El bitcoin també sembla no tenir forces aquest dijous, encara que els mercats podrien estirar una mica més els guanys, ja que els màxims de dimecres de la reina de les criptomonedes van tornar a trucar a la porta dels 32.000 dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

Així ho expressa l'analista independent Pentoshi, en un apunt a les xarxes socials. "Els repunts del mercat baixista poden ser brutals. Poden arribar molt més alt del que es pensa, però gairebé sempre acaben en un màxim decreixent o igual. No us deixeu enganyar per les emocions", comenta.

Mentre que el mercat està atent als senyals de fortalesa, l'analista de criptomonedes Michael van de Poppe diu que una ruptura per sobre de 31.100 dòlars obre el camí a posar a prova la resistència dels 32.800 dòlars. Això posaria el bitcoin a nivells de preu vistos per última vegada a principis de maig, quan un mercat en caiguda va veure el bitcoin desplomar-se des de màxims propers als 40.000 dòlars fins a assolir mínims als 26.600 dòlars.

En termes de nivells tècnics de preus, la primera resistència que cal superar és de 35.000 dòlars, però “la propera resistència important per al preu del bitcoin és als 34.779 dòlars, ja que és on es troba la mitjana mòbil simple de 50 dies en el marc de temps diari. Si veiem que el preu es trenca per sobre d'aquest nivell de preus, podríem veure una continuació de la tendència actual", fins als 40.000 dòlars afegeix Aslam per part seva.

"Per confirmar l'inici d'un rebot hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 32.825 dòlars", indica per part seva César Nuez, analista de Bolsamanía.

Un informe recent de Bloomberg també assenyala que la recuperació del bitcoin podria ser només un oasi abans d'una altra caiguda important. Per tant, no cal confondre-ho amb una reversió sostinguda. Si el bitcoin no aconsegueix mantenir els nivells de suport clau, té totes les probabilitats de caure fins als nivells de 22.000 dòlars, indica Jamie Douglas Coutts, de Bloomberg Intelligence.

"Si pot mantenir el nivell psicològicament important dels 30.000 dòlars, podria operar en rang fins a la resistència dels 40.000 dòlars. Tècnicament, una ruptura per sota dels 29.000 dòlars confirmaria un ominós patró de doble sostre amb el següent suport al mínim de maig dels 25.424 dòlars, i després la mitjana mòbil de 200 setmanes als 22.130 dòlars”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador