solana

Segueixen les caigudes al voltant del 12% en les últimes 24 hores per al token SOL de la cadena de blocs Solana, una de les criptomonedes més grans després del bitcoin i l'ether, després que la seva cadena de blocs patís la seva segona interrupció en l'últim mes. La caiguda es produeix mentre el mercat de les criptomonedes en general retrocedeix des dels seus màxims recents de diverses setmanes: el bitcoin perd els 30.000 dòlars i l'ethereum torna als 1.800 dòlars. La capitalització total del mercat amb prou feines supera els 1,2 bilions de dòlars.

Els validadors de la xarxa no van processar nous blocs durant diverses hores. Les aplicacions construïdes sobre la cadena de blocs de Solana van quedar fora de servei.

El compte de Twitter Solana Status va assenyalar l'incident i per solucionar aquesta darrera interrupció, els validadors van haver de reiniciar, seguint les instruccions enllaçades des d'aquest mateix compte de Twitter, que més tard va dir que la interrupció va durar quatre hores i mitja.

Durant els darrers anys, Solana ha anat guanyant tracció als ecosistemes de criptovalors no fungibles (NFT) i de finances descentralitzades (DeFi) perquè és més barat i més ràpid d'usar que Ethereum. La cadena de blocs processa 50.000 transaccions per segon, i el seu cost mitjà per transacció és de 0,00025 dòlars, segons la seva pàgina web. Ethereum només pot manejar aproximadament 13 transaccions per segon i les tarifes de transacció són substancialment més cares que a Solana.

Els inversors que s'havien centrat en gran mesura en Ethereum van començar a diversificar-se en Solana i altres cadenes de blocs alternatives durant l'enorme ral·li de les criptomonedes de l'any passat, i Solana va tancar una venda privada de criptovalors de 314 milions de dòlars liderada per Andreessen Horowitz i Polychain Capital al juny de 2021.

Però el darrer any i mig la cadena de blocs ha patit múltiples interrupcions. Recentment, l'1 de maig, Solana es va bloquejar durant diverses hores abans que tornés a estar en línia després d'un reinici de la xarxa de validadors.

Noticias relacionadas

contador