verde subida bitcoin

Fortes caigudes per al bitcoin aquest dimecres, que ha perdut els 60.000 i, després, els 59.000 dòlars en un obrir i tancar d'ulls, després d'haver-se encaixat en un estret rang de cotització durant les últimes jornades entre 60.000 i 63.000 dòlars, mentre el sentiment extremadament alcista sembla haver pres un respir. Les caigudes són del 7% per a la reina de les criptodivises fins a mínims del 15 d'octubre, previs al llançament del fons cotitzat en futurs dels EUA, mentre la resta del mercat també es tenyeix de vermell i la capitalització total perd més de 120.000 milions de dòlars, fins als 2,4 bilions de dòlars.

  • 64.604,50$
  • 0,85%

No semblen haver-hi raons clares per al retrocés, més enllà que la plataforma de trading Robinhood es deixi un 10% al premarket, després d'informar que els ingressos per criptomonedes han caigut en tres quartes parts durant el tercer trimestre. Robinhood va registrar 51 milions de dòlars d'ingressos basats en transaccions de cripto durant el tercer trimestre, xifra que suposa un descens del 78% en comparació amb el trimestre anterior, segons va informar la companyia.

Amb tot, els experts criden a la calma, ja que la tendència alcista general es preservaria encara que el principal actiu per capitalització de mercat s'enfonsés fins als 50.000 dòlars.

Pel que fa a les altcoins, l'ethereum es deixa un 5% i perd els 4.000 dòlars, mentre en altres tokens la caiguda és més gran, arribant al 10% per al cardano, la solana o el ripple.

Amb aquest panorama de clara consolidació i lleu presa de beneficis, els experts es pregunten quan es veurà un nou atac als recents màxims, ja que el consens de mercat segueix apostant perquè la més operada de les monedes de xifrat ataqui els 70.000 més aviat que tard. "El bitcoin està relativament pla, després d'haver rebotat amb força al començament de la setmana", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda.

"Malgrat una breu caiguda per sota dels 60.000 dòlars el cap de setmana (que repeteix aquest dimecres), es va aferrar a aquest nivell de suport psicològicament important i ara es troba còmodament per sobre d'ell, cosa que ens porta a preguntar-nos quan veurem una altra carrera cap als màxims històrics", afegeix per apuntar que "hi ha hagut molt impuls positiu al mercat recentment i certament no hi ha escassetat de titulars de criptografia en aquest moment".

L'Índex de Por i Cobdícia de bitcoin està començant a baixar des del nivell més alt en més de set mesos, cosa que suggereix que els compradors estan començant a prendre alguns guanys després d'un augment de més del 50% en el preu de la moneda de xifrat durant el darrer mes. És més, dades de Glassnode mostren que els tenidors a llarg termini, els 'HODlers' estan fent caixa, cosa que sol passar quan l'actiu arriba a un màxim històric.

Tot i això, basant-se en el cicle de preus actual, la presa de beneficis per part dels tenidors a llarg termini sembla modesta en relació amb els nivells extrems que s'observen al final d'una fase de mercat alcista, cosa que suggereix que el mercat alcista encara està en marxa.

D'altra banda, el saldo total de bitcoins en els intercanvis continua disminuint-se, cosa que suggereix que els operadors estan guardant les monedes a les carteres en lloc de posar-les a disposició dels intercanvis.

"En relació amb l'oferta en circulació, el saldo de bitcoin als intercanvis es troba a nivells no vistos des del gener del 2018", va escriure Arcane Research en un butlletí informatiu de dimarts. "Això podria suggerir que l'impuls venedor és baix en aquest moment".

Noticias relacionadas

contador