cohete 1 bitcoin
© Alberto Sánchez

El bitcoin va renovar els màxims històrics el 10 de novembre, impulsat, sens dubte, per les dades d'inflació dels EUA. Durant una jornada amb una elevada volatilitat, la reina de les criptomonedes va arribar als 69.000 dòlars i va estirar tot el mercat, amb alces també per a l'ethereum, que va tocar els 4.860 dòlars. Aquest dijous, s'imposa una modesta correcció i la capitalització total dels criptoactius plana sobre els 2,82 bilions, però els experts alerten que el rol de cobertura contra la inflació que està exercint la criptomoneda continuarà impulsant les compres a curt termini.

  • 64.736,58$
  • 5,78%

"No he estat mai d'acord amb el suggeriment que el bitcoin és una cobertura contra la inflació, però és clar que la narrativa es manté", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda, i afegeix: "Això podria ser un bon presagi a curt termini, ja que les dades d'inflació podrien empitjorar-se abans de millorar". "La criptodivisa ha pujat al voltant d'un 4% després de la publicació de l'IPC dels Estats Units i, com l'or, ha cedit molt poc", explica.

"La recent pujada és perquè els inversors més joves utilitzen el bitcoin en lloc de l'or com a cobertura contra la inflació", destaquen des de Spreadex.

"És revelador veure que el preu reacciona de manera tan espectacular. No només és un senyal que el mercat és extremadament reticent a la pressió inflacionista, sinó que els inversors estan utilitzant fermament el bitcoin com a cobertura contra la pujada dels preus", comenta per part seva Simon Peters, analista expert en criptoactius d'eToro, "També és un indicador que els inversors institucionals poden estar participant en la 'compra de la notícia', ja que aquest és el tipus de moviment que normalment associaríem amb altres mercats que reaccionen fortament a les notícies econòmiques".

"A mesura que els bancs centrals de tot el món lluiten contra la inflació, es fa evident la necessitat de mantenir qualsevol cosa que sigui impermeable als efectes d'erosió del valor. El bitcoin està estructurat fonamentalment com un actiu deflacionari amb un límit establert de monedes que poden entrar en circulació. Mentre es debat sobre el nivell de pressió inflacionista al qual s'enfronta l'economia mundial, sembla que els inversors voten amb els peus i augmenten les tinences de criptomonedes per protegir-se a si mateixos i els seus actius", explica el expert.

Es pregunta Peters "fins a on arribarà aquesta pujada de preus". "Des del punt de vista de l'inversor, la clau és comprendre els arguments intrínsecs de la inversió en criptoactius. Qualsevol que estigui interessat en el mercat hauria d'investigar a fons en lloc de limitar-se a comprar en funció dels moviments dels preus".

"La tendència de mitjà i de llarg termini no pot ser més alcista", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "De fet aquesta mai no s'ha vist amenaçada en cap moment. Així que sí, els 100.000 dòlars dels que parlem des de principis d'any cada vegada és més a prop. I els 100.000 dòlars no són una resistència real perquè en realitat no en té", prossegueix. "Però de vegades és cert que determinades xifres rodones i psicològiques poden actuar de resistència momentània", conclou.

Noticias relacionadas

contador