bitcoincb259

El bitcoin i l'ethereum estan marcant nous màxims de tots els temps. El preu del bitcoin supera els 68.000 dòlars (+3,35%, 68.161), eclipsant el rècord anterior establert a finals d'octubre (67.000 dòlars), mentre que l'ether supera els 4.800 dòlars (+1,33%. 4.818 dòlars) per primera vegada.

Aquests moviments rècord es produeixen enmig d'un repunt més ampli al mercat de les criptomonedes. Els anomenats assassins d'ethereum, solana i cardano, han pujat un 23% i un 9% respectivament als últims set dies.

"El repunt recent de les criptodivises s'ha vist afavorit pel llançament d'un ETF vinculat al bitcoin als Estats Units", explica Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

"Solana i binance coin han guanyat gairebé un 20% a l'última setmana, de manera que la capitalització total del mercat de criptodivises puja fins als 3 bilions de dòlars", afegeix Aslam. Segons la seva opinió, el preu del bitcoin, que ara és quatre vegades més gran que a finals del 2020, demostra que els inversors "s'estan sentint més còmodes amb l'ús pràctic de la 'cripto' i les empreses estan treballant dur per trobar formes innovadores utilitzar la tecnologia de cadena de blocs, com ho demostra el llançament de noves monedes com solana".

COBERTURA CONTRA LA INFLACIÓ

Intentar esbrinar per què pugen les monedes virtuals és una tasca complicada, però algunes teories apunten al gust per actius que ofereixen rendiments atractius enmig del temor per la inflació creixent. El bitcoin ha pujat un 130% aquest any i l'ether, al voltant d'un 550%.

"Està augmentant la demanda de les cobertures contra la inflació, amb les 'criptos' liderant", assenyala Crhis Weston, cap d'investigació de Pepperstone Financial Pty, en una nota recollida per Bloomberg, afegint que "a les 'criptos' és on hi ha els diners ràpids".

I MUSK...

Una altra teoria per al ral·li de bitcoin és l'omnipresent Elon Musk, l'home més ric del món. Els seguidors de Musk a Twitter, en una enquesta que va crear aquest cap de setmana, van votar a favor que el multimilionari vengués el 10% de la seva participació al fabricant de cotxes elèctrics Tesla.

Això planteja la qüestió de què podria fer amb els guanys. Musk ha dit anteriorment que li agradaria veure el bitcoin triomfar i que ell personalment ha comprat bitcoin, ether i dogecoin.

Noticias relacionadas

contador