luz bitcoin

El mercat de les criptomonedes encaixa el cop clavat per la Unió Europea (UE), que ha prohibit les transferències anònimes amb actius digitals, sense import mínim, i deixa caigudes aquest divendres per al bitcoin i les altcoins. La reculada de la moneda digital més operada posa fi a les esperances d'estirar el ral·li dels últims dies i depassar la resistència dels 50.000 dòlars.

  • 61.372,68$
  • -2,27%

De fet, el bitcoin cedeix terreny per sota de l'anterior resistència als 45.500-46.000 dòlars, ara suport, i perd un 5% en les últimes 24 hores. El saldo setmanal continua sent positiu per a la reina de les criptos, que va aconseguir màxims anuals per sobre dels 48.000 dòlars el 28 de març, després d'un impuls alcista de diverses sessions. Des de llavors, la divisa digital va entrar en un moviment de consolidació i la notícia de l'enduriment de les normes per a les transaccions a les plataformes de compravenda de criptovalors han donat l'excusa als inversors per embarcar-se en un moviment de presa de beneficis.

A les altcoins el comportament és similar, per allò que quan el bitcoin tus tot el mercat es refreda, amb caigudes per a l'ethereum, que no obstant aguanta per sobre de 3.200 dòlars, i una correcció del voltant del 5% per a altres actius. Destaca el LUNA (Terra) que baixa fins a la franja dels 100 dòlars després de deixar màxims històrics aquesta setmana als 105 dòlars. La capitalització total aguanta, per ara els 2 bilions de dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

A més a més d'una sortida dels inversors, la reacció de la indústria no s'ha fet esperar. En concret, Brian Amstrong, CEO de Coinbase, s'ha despatxat de gust en una sèrie de tuits que comparen les restrictives mesures amb les transferències tradicionals. "Imagina que la UE exigís al teu banc que et denunciés a les autoritats cada vegada que pagues el lloguer pel sol fet que la transacció supera els 1.000 euros. O si enviessis diners al teu cosí per ajudar-lo amb la compra, la UE exigís al teu banc que recopilés i verifiqués informació privada sobre el teu cosí abans de permetre't enviar els fons", ha expressat. "Com podria el banc complir-lo? Els bancs s'hi oposarien. Això és el que estem fent ara", ha afegit.

En la seva opinió, la mesura "destripa tota la feina de la UE per ser un líder mundial en lleis i polítiques de privadesa. També castiga de manera desproporcionada els posseïdors de criptomonedes i erosiona els seus drets individuals de manera profundament preocupant. És una mala política".

Anteriorment Amstrong ja havia assenyalat que la mesura coartava la innovació de la indústria de les criptomonedes a Europa i col·locava la UE en pitjor posició que altres jurisdiccions per fomentar l'activitat d'aquest mercat.

Pascal Gauthier, president i CEO de la plataforma Ledger, també ha deixat palès el seu rebuig a Twitter. "Avui, el Parlament de la UE ha optat per la por en lloc de la llibertat. S'acaba de votar un nou reglament que aplana el camí per a un règim de vigilància massiva sobre el panorama financer europeu", ha declarat.

"Aquestes decisions determinaran la sobirania i la competitivitat d´Europa en el futur digital. Els responsables polítics han d'adoptar un enfocament constructiu que no reprimeixi la innovació, sinó que permeti a Europa crear els gegants tecnològics del demà i aprofitar tot el potencial de la Web3", ha agregat Gauthier en una sèrie de tuits.

Noticias relacionadas

contador