regulación prohibición criptomonedas
Alberto Sánchez

El Parlament Europeu es disposa a aprovar aquest dijous les mesures elaborades per dos comitès de l'Eurocambra, que tenen l'objectiu d'endurir les salvaguardes i les custòdies de totes les transferències del bitcoin i altres criptomonedes, sense import mínim. Des del sector s'avisa que aquest escrutini més gran frenarà la innovació en un sector que els reguladors estan decidits a controlar.

Segons la proposta presentada per primera vegada l'any passat per la Comissió Europea, òrgan executiu de la Unió Europea (UE), les empreses de criptomonedes, com les plataformes de compravenda, haurien d'obtenir, conservar i presentar informació sobre els participants a les transferències.

Si s'aprova, facilitarà la identificació i notificació de les transaccions sospitoses, la congelació dels actius digitals i la dissuasió de les transaccions d'alt risc, ha assenyalat Ernest Urtasun, eurodiputat del Partit Verd que ha liderat la mesura al Parlament.

La mesura que es vota aquest dijous, a més, s'aplicarà a totes les transferències, independentment del seu import, ja que els acords aconseguits entre partits han eliminat el mínim de 1.000 euros que havia proposat inicialment la Comissió Europea. Els Estats de la UE tenen veu conjunta al Parlament sobre la versió final de la llei, però s'estima que aquesta serà la forma definitiva, ja que els països han acordat que no hi deu haver mínims.

Urtasun ha declarat, segons Reuters, que l'eliminació del llindar harmonitza el projecte de llei amb les normes del Grup d'Acció Financera Internacional, que estableix requisits per combatre el blanqueig de capitals. Aquestes normes impliquen que les empreses de criptografia han de recopilar i compartir dades sobre les transaccions.

Una exempció per a les transferències de baix valor no és apropiada, ja que els usuaris de criptomonedes podrien esquivar les normes creant un nombre gairebé il·limitat de transferències, ha puntualitzat Urtasun, citant també les petites quantitats implicades en les transferències vinculades a alguns delictes.

Els eurodiputats també han acordat noves disposicions sobre els moneders de criptomonedes en mans de particulars i sobre la creació d'una llista de la UE de proveïdors de serveis de criptoactius d'alt risc.

Noticias relacionadas

contador