bitcoincb259

El comportament del mercat de les criptodivises aquest dimarts, amb una correcció que ha portat el preu a caure més d'un 10%, ha provocat reaccions divergents entre els inversors i els analistes. Mentre alguns s'han llançat a les compres, entre ells les balenes del bitcoin, i han proclamat la "sana" correcció com una oportunitat per entrar al mercat, altres han arribat a vaticinar el final del ral·li i fins i tot s'ha esmentat el 'criptohivern'.

La veritat és que la reculada no és res més que "soroll" per a José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "l'enèsima caiguda dins d'una tendència alcista de fons". Una reacció normal a un còctel de notícies negatives que han servit com a excusa per drenar els últims excessos després d'un ral·li de set setmanes dels 40.000 dòlars als 69.000 dòlars del 10 de novembre i netejar el mercat d'especuladors. Dimecres, la reina de les criptodivises s'assenta sobre els 60.000 dòlars.

Les declaracions de Twitter que no comprarà bitcoins, la signatura de la llei d'infraestructures del president dels EUA, Joe Biden, que obliga els criptobròquers a més restriccions, la pressió més gran de la Xina sobre la mineria de criptomonedes... tots aquests factors s'han fet servir com a catalitzadors de les vendes.

“No és ja notícia la posició de la Xina contrària a la indústria 'cripto', ni les correccions que s'observen com a reacció a les notícies que arriben del país asiàtic. En aquesta ocasió ha saltat als mitjans que la Xina controlarà que les empreses estatals no duguin a terme activitats relacionades amb criptomonedes, considerades il·legals i el bitcoin ha reaccionat amb una correcció de gairebé el 8%”, comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya.

"L'exemple més recent el tenim el 24 de setembre passat quan la Xina va reiterar la prohibició de qualsevol tipus d'operació amb criptomonedes. En aquella ocasió, de nou, el bitcoin va patir una correcció propera al 8% durant quatre dies, seguida de 21 dies durant els quals el valor va pujar gairebé un 60% assolint el seu màxim històric, que en tot cas es va tornar a superar una mica més de dues setmanes després. Veurem què passa en aquesta ocasió", afegeix aquest analista.

De moment, el suport als 57.800 dòlars no s'ha posat a prova, ja que el mercat va recuperar els 60.000 dòlars després de recalar-los als 58.500 dòlars. Al rebot de curt termini de dimarts hi van contribuir les mans fortes del mercat. En concret, la tercera direcció del bitcoin més gran ha augmentat les seves possessions en 207 bitcoins, informa CoinTelegraph. I aquest comportament de les balenes és habitual als cicles alcistes.

Tot i això, els indicadors tècnics suggereixen que el bitcoin no està encara fora de perill, ja que una caiguda cap als 57.000 dòlars és possible. "Una ruptura d'aquest nivell podria apuntar a una caiguda més profunda, i l'atenció podria tornar a centrar-se en la regió dels 50.000 dòlars, però com sempre passa amb el bitcoin, això mai és clar", comenta Craig Erlam, analista d'Onda.

"L'extrema volatilitat al qual és propens el mercat podria provocar un possible efecte dòmino si sorgissin més notícies negatives que portessin els preus a nous mínims", comenten els experts d'XTB.

Això sí, puntualitzen que "si bé aquests factors poden espantar alguns inversors i els nouvinguts al mercat, alguns operadors experimentats devien haver vist correccions de mida similar en el passat i podrien estar observant oportunitats a mesura que l'adopció de les criptodivises segueix avançant".

Tot i això, "sembla que els toros del bitcoin estan perdent poder i és probable que presentin batalla, especialment si el preu trenca per sota de la mitjana mòbil simple (SMA) de 50 dies en el marc de temps diari", comenta Naeem Aslam, analista d'Ava Trade. Dit això, "el bitcoin havia de tenir una correcció segons l'indicador RSI, i aquesta correcció finalment ha arribat", afegeix.

Des del punt de vista tècnic, "si el preu es manté per sobre de l'SMA de 50 dies, podríem veure un altre repunt substancial del bitcoin", continua l'expert.

També assenyala Aslam que "el temor més gran entre els criptotraders és si el criptohivern és aquí". "Ningú vol veure un altre criptohivern, ja que és difícil oblidar les nefastes conseqüències de l'anterior". "D'altra banda, el que els operadors han estat esperant és un fort repunt, especialment atès al fet que durant aquesta època de l'any, en general veiem un fort repunt per a les criptomonedes -és clar, amb l'excepció del criptohivern", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador