bitcoin rojo caida portada

El bitcoin s'allunya del seu màxim històric del 10 de novembre aquest dimarts i cedeix terreny per sota dels 61.000 dòlars, llastat per diversos factors. La rebaixa de l'entusiasme dels inversors al voltant de l'actualització Taproot de la cadena de blocs del bitcoin, les exigències als brokers dels EUA a la nova llei d'infraestructures del president nord-americà Joe Biden i les declaracions del director financer de Twitter han afectat el mercat que deixa caigudes del 8% de mitjana.

  • 63.746,57$
  • 0,71%

L'aspecte tècnic de curt termini envia indicis que la reculada en marxa es pot ampliar fins a nivells al voltant dels 57.000 dòlars, avisen els experts. A més, el comportament de la reina de les criptodivises del mes d'octubre, quan va protagonitzar un ral·li de més del 40%, suggereix que les millores de l'actualització que es va activar diumenge ja s'havien descomptat en el preu.

A les altcoins també s'imposa el vermell, amb l'ethereum de camí als 4.300 dòlars. La capitalització total del mercat és de 2,65 bilions de dòlars.

Al pessimisme de les últimes hores hi ha contribuït també la firma de la llei d'infraestructures del president dels EUA, Joe Biden, que s'ha fet oficial aquesta matinada.

El projecte de llei, tal com va ser aprovat, aplicarà normes més estrictes a les empreses que manegen criptodivises i ampliarà els requisits d'informació per als intermediaris. El projecte de llei exigeix ​​que, a partir d'ara, les transaccions d'actius digitals per valor de més de 10.000 dòlars es declarin al Servei d'Impostos Interns. Un grup de senadors va proposar originalment una esmena al projecte de llei que podria aclarir els requisits de declaració d'impostos de les criptodivises, però la proposta no va obtenir l'aprovació a l'agost.

Durant les últimes hores, el bitcoin també ha estat apallissat per les declaracions del director financer de Twitter, que ha declarat que invertir en criptomonedas "no té sentit ara mateix".

Invertir part de l'efectiu corporatiu de Twitter en criptoactius com el bitcoin “no té sentit en aquest moment”, ha afirmat Ned Segal en una entrevista amb The Wall Street Journal. "Hauríem de canviar la nostra política d'inversió i optar per posseir actius que són més volàtils", ha assenyalat Segal, afegint que la companyia prefereix mantenir actius menys volàtils com els valors al balanç.

QUÈ ESPERAR?

"Sembla que els bous del bitcoin estan perdent poder i és probable que presentin batalla, especialment si el preu trenca per sota de la mitjana mòbil simple (SMA) de 50 dies en el marc de temps diari", comenta Naeem Aslam, analista d'Ava Trade. Dit això, "el bitcoin havia de tenir una correcció segons l'indicador RSI, i aquesta correcció finalment ha arribat", afegeix.

Des del punt de vista tècnic, "si el preu es manté per sobre de l'SMA de 50 dies, podríem veure un altre repunt substancial del bitcoin", continua l'expert.

També assenyala Aslam que "el temor més gran entre els criptotraders és si el criptohivern és aquí". "Ningú vol veure un altre criptohivern, ja que és difícil d'oblidar les nefastes conseqüències de l'anterior". "D'altra banda, el que els operadors han estat esperant és un fort repunt, especialment atès al fet que durant aquesta època de l'any, en general veiem un fort repunt per a les criptomonedes -és clar, amb l'excepció del criptohivern", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador