ep representacion de bitcoin y ethereum
2GETHER

El nou ral·li del mercat de les monedes digitals ha tornat la confiança als inversors que el bitcoin reconquistara els seus màxims històrics als 65.000 dòlars de mitjans d'abril més aviat que tard, però també ha posat en relleu una altra dada important: la gana pel risc entre els criptoactius ha tornat a disparar-se, cosa que revela una major atracció cap a les 'altcoins' com l'ethereum.

  • 64.669,47$
  • 0,95%
  • 64.666,54USDT
  • 0,89%

"El bitcoin ha experimentat un creixement volàtil durant les dues últimes setmanes", comenten els analistes d'eToro. Després d'haver cotitzat per sota dels 30.000 dòlars fins al 21 de juliol, la moneda digital ha protagonitzat una impressionant remuntada, pujant fins a cotitzar al voltant dels 45.000-46.000 dòlars. "No obstant això, la pujada no ha estat exempta de volatilitat", avisen, ja que el preu va superar els 42.000 dòlars diumenge abans de cotitzar a la baixa dilluns per tornar a volar de nou en qüestió de poques hores.

L'ethereum també ha experimentat una pujada meteòrica des del 21 de juliol, passant d'un mínim de 1.740 dòlars a una cotització d'uns 3.200 dòlars. Però, el que és molt més significatiu i mostra que els inversors seguiran anant amb tot al mercat és que la relació de preus entre l'ether i el bitcoin ha trencat a l'alça, indici d'un major ànim de risc entre els operadors de monedes digitals i que es dona durant períodes que les 'altcoins' superen la creació de Satoshi Nakamoto, coneguts a l'argot del mercat com a temporada d''altcoins'.

Alguns criptoinversors consideren que el bitcoin, la major moneda digital per valor de mercat, i les stablecoins són actius de refugi dins dels mercats de monedes digitals, un lloc al qual es pot acudir en moments de tensió, similar al ien japonès, al franc suís o als bons del Tresor dels EUA als mercats tradicionals, expliquen des de Coindesk. Després de tot, el bitcoin és la major moneda digital per valor de mercat i la més líquida a l'espai dels actius digitals, juntament amb les stablecoins com el tether.

Mentrestant, l'ether i les criptodivises alternatives es consideren apostes relativament arriscades, similars als actius sensibles al creixement com el coure, l'or, els mercats de valors o el dòlar australià.

Per tant, una pujada de l'ether/bitcoin podria reflectir un major apetit pel risc als mercats de monedes digitals. Aquest ha estat el cas al passat i durant les últimes setmanes.

Per exemple, el bitcoin va pujar un 12% la setmana passada, però va tenir un rendiment inferior al de gairebé tots els subsectors de les monedes digitals, incloent-hi els tokens no fungibles i els tokens del Web 3.0, prossegueixen des de Coindesk. Durant el mateix període de temps, l'ether/bitcoin va pujar més del 3%. Una acció similar es va veure des de mitjans d'abril fins a mitjans de maig. Això també es deixa veure el domini del bitcoin que ha caigut a poc més del 46% des del 48,39% del 31 de juliol. A mitjans de maig, aquest percentatge va arribar a cedir fins al 39%.

Aquestes dades arriben acompanyades d'una fita en el volum de negociació de l'ethereum, que va arribar als 1,4 bilions de dòlars durant el primer semestre, un augment de l'1,461% respecte al mateix període del 2020. Això es compara amb els 2,1 bilions de dòlars de bitcoin negociats, un augment del 489%.

Aquesta és la primera vegada que l'ethereum supera el bitcoin pel creixement de volum de comercialització durant un "període de temps sostingut", segons Coinbase. El creixement "apuntala l'expansió de l'ether com un important competidor del bitcoin, especialment pel que fa als usos i al potencial més ampli de la cadena de blocs d'Ethereum per innombrables projectes tecnològics que també estan en expansió", expliquen des d'eToro.

En altres paraules, l'ether i altres 'altcoins' podrien seguir superant el bitcoin a curt termini. El panorama tècnic encaixa bé amb la narrativa que el mercat de les monedes digitals està evolucionant, amb els inversors començant a deixar de banda el bitcoin i entrant directament en altres subsectors de la indústria.

Els fonamentals també acompanyen aquesta idea, ja que el repunt s'ha vist reforçat per l'actualització London de la xarxa Ethereum de la setmana passada, que inclou importants canvis, com un abaratiment de les emissions. Alguns experts asseguren que l'ether es veurà impulsat fins als 10.000 dòlars gràcies a aquestes millores en la cadena de blocs dels contractes intel·ligents. A més, la segona moneda digital per capitalització de mercat encara un canvi important al seu algoritme que arribarà cap a finals d'any que té el potencial d'impulsar el seu preu per sobre del bitcoin, segons els experts.

Noticias relacionadas

contador