ep archivo   imagen de recurso del uso de un ordenador portatil
AYUNTAMIENTO DE COLMENAR VIEJO - Archivo

A aquest pas, minar bitcoin va camí de convertir-se en esport olímpic. La bogeria per les monedes digitals ha desfermat la imaginació dels hackers, que han inventat un virus anomenat Crackonosh per utilitzar l'energia del PC de l'usuari infectat per a l'extracció de criptos.

Aquest malware s'amaga darrere de les versions pirates de videojocs especialment populars, com NBA 2K19, GTA V, Els Sims 4 i Far Cry 5.

Segons un informe d'Avast, aquests jocs es poden descarregar des de llocs web fent servir la tecnologia torrent, i aquí és on hi ha la trampa. Un cop instal·lat el títol en qüestió, Crackonosh fa servir al seu favor el poder del processador de l'ordinador infectat per minar moneda digital.

Des de 2018, s'han extret criptos, a les quals se'ls coneix com moreno, per valor de 2 milions de dòlars usant aquest mètode. Segons ha explicat a la CNBC l'investigador d'Avast, Daniel Benes, els usuaris poden sospitar de la infecció dels seus ordinadors si la factura de la llum és més alta del normal i si els seus equips funcionen més lentament.

Cada dia s'infecten 800 nous ordinadors i, des de la creació del malware, 220.000 usuaris hi han tingut problemes, segons Benes.

Noticias relacionadas

contador