bitcoincbcrash11

Nassim Taleb ha tornat a carregar contra el bitcoin. Autor de 'Cigne Negre' i un dels homes que va predir la crisi financera mundial de l'any 2008, Taleb afirma que la reina de les criptos no val res i no hi ha proves que recolzin la utilitat de la cadena de blocs.

Bitcoin, divises i bombolles, així es titula l'anàlisi de Taleb en el qual defensa quatre arguments per destruir el valor del moneda digital.

Per començar, Taleb afirma que el bitcoin no és un concepte que encaixi amb la idea de moneda sense govern i, de fet, desmenteix que es tracti tan sols d'una divisa. "Aquest fracàs ha quedat emmascarat per la inflació de la valor de la moneda", explica.

A més, Taleb afegeix que el bitcoin no és un dipòsit de valor ni a curt ni a llarg termini, al contrari que l'or, metall preciós (i històric valor refugi) amb el qual se sol comparar últimament la cripto. D'altra banda, aquest expert afirma que la moneda no és una cobertura fiable contra la inflació, un altre dels arguments que recentment s'està proclamant.

Finalment, Taleb conclou la seva anàlisi assenyalant que, per si això fos poc, el bitcoin no és un refugi segur per res, ja sigui per protegir-se davant un govern dictatorial com per fer-ho davant d'algun catàstrofe natural.

Noticias relacionadas

contador