dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Caigudes generalitzades als parquets asiàtics, que han decidit no ballar al so del rebot de Wall Street i deixar-se emportar, en canvi, pels persistents temors a un empitjorament del conflicte entre Rússia i Ucraïna i pels nervis davant la imminent reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed).

Les accions xineses s'han enfonsat a causa dels descensos generalitzats, seguint la debilitat de les accions regionals. L'índex compost de Xangai ha retrocedit un 2,6%, fins als 3.433,06 punts, el pitjor dia en més d'un any. L'índex compost de Shenzhen ha caigut un 3,3% i l'índex de preus ChiNext ha baixat un 2,7%.

Les accions japoneses han acabat en general a la baixa, arrossegades per les fortes caigudes dels valors de comerç electrònic, transport marítim i electrònica. L'índex borsari Nikkei ha tancat amb un descens de l'1,7%, fins als 27.131,34 punts.

L'índex de referència de Corea del Sud, el Kospi, ha caigut un 2,6% tancant als 2.720,39 punts, arrossegat pels valors dels sectors de transport, energia i tecnologia. L'economia de Corea del Sud va créixer un 1,1% al quart trimestre del 2021 en comparació amb el trimestre anterior, ha dit el Banc de Corea en un comunicat de premsa dimarts. Per a l'any complet, el PIB del país es va expandir el 4% el 2021, el més ràpid en 11 anys.

L'ASX 200 australià ha retallat algunes pèrdues després de caure gairebé un 3%, ja que els bancs, les mineres i els valors petrolífers han caigut de manera generalitzada. La inflació a Austràlia va pujar un 1,3% al quart trimestre i un 3,5% durant l'any, segons ha informat l'Oficina Australiana d'Estadístiques. Els preus van augmentar al ritme anual més ràpid des del 2014, ha informat Reuters.

A l'àmbit de notícies macroeconòmiques també destaca l'inesperat enduriment de la política de l'Autoritat Monetària de Singapur (MAS) aquest dimarts a primera hora. El moviment de la MAS significa que el banc central permetrà que l'SGD s'apreciï davant dels seus homòlegs als propers mesos per contrarestar l'augment dels nivells de costos.

Noticias relacionadas

contador