Kurod BoJ

El Banc del Japó (BoJ) ha afirmat aquest dilluns que està revisant estretament les derivacions del brot de coronavirus i, mitjançant un comunicat d'emergència, s'ha compromès a aportar àmplia liquiditat davant els senyals d'incertesa en els mercats financers globals.

El comunicat de l'institut emissor s'ha fet públic després que la Borsa de Tòquio i altres mercats borsaris de referència anotessin durant els últims dies fortes caigudes a causa dels temors per l'impacte econòmic del COVID-19.

Haruhiko Kuroda, governador del banc central, ha assegurat que "el Banc del Japó en supervisarà de ben aprop l'evolució (del virus) i s'esforçarà per proporcionar una àmplia liquiditat i garantir l'estabilitat en els mercats financers a través d'operacions de mercat i compres d'actius".

Existeix una diferència important entre les operacions de liquiditat, bàsicament préstecs a curt termini als bancs per a assegurar-se que puguin afrontar qualsevol major demanda d'efectiu, i un altre tipus d'accions, com ara les compres d'actius amb l'objectiu de reduir les taxes d'interès a llarg termini o recolzar els preus de les accions.

No va quedar clar immediatament com es traduiran les paraules de Kuroda en una acció del BoJ. Després d'un programa massiu de relaxació monetària des de 2013, que ha portat les taxes d'interès al -0,1% i el rendiments dels bons a deu anys a zero, el banc central del Japó havia estat poc inclinat a suavitzar encara més la política monetària, per temor a perjudicar el sistema financer. Però la crisi del Covid-19 ja ha forçat la mà d'altres bancs centrals, com el de la Xina, i ara el Japó seguirà les seves passes.

Noticias relacionadas

contador