banco nueva zelanda

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha anunciat aquest dimecres la decisió de pujar el tipus d'interès oficial en 50 punts bàsics, fins al 2%, una decisió esperada per la majoria dels economistes. Aquesta pujada de tipus és la cinquena consecutiva del país.

El banc central ha dit que continuarà elevant els tipus "a un ritme que retorni amb seguretat la inflació dels preus al consum al rang objectiu", i que les expectatives d'inflació estables es prendran com a indicador clau que la política està funcionant.

"S'esperava la decisió de l'RBNZ de pujar el tipus d'interès oficial en 50 punts bàsics, fins al 2,00%. Tot i això, l'agressiva trajectòria dels tipus de l'RBNZ indica que dona prioritat a la contenció de la inflació sobre el suport al creixement", comenta Stephen Innes, analista d'SPI Asset Management.

"Un augment més gran i més aviat del [tipus oficial d'efectiu] redueix el risc que la inflació es torni persistent, alhora que proporciona més flexibilitat política de cara al futur a la llum de l'entorn econòmic mundial altament incert", ha dit l'RBNZ en un comunicat on anunciava la pujada de tipus.

El dòlar neozelandès ha canviat de mans a 0,6503 dòlars després de l'anunci de la pujada de tipus, rebotant després d'haver arribat a un mínim anterior de 0,6418 dòlars.

Noticias relacionadas

contador