banco nueva zelanda

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha anunciat aquest dimecres una pujada del tipus d'interès oficial en 50 punts bàsics, fins a l'1,5%. La mesura representa la quarta pujada consecutiva de l'RBNZ i el seu increment més gran de tipus en més de 20 anys, segons dades de Factset.

"El Comitè ha acordat que és apropiat continuar endurint les condicions monetàries al ritme que millor mantingui l'estabilitat dels preus i recolzi la màxima ocupació sostenible", ha assenyalat el banc central en un comunicat.

La declaració posa èmfasi en "moure els tipus d'interès a una postura més neutral abans", cosa que indica que el banc central vol avançar l'enduriment de la política. Amb només 4 dels 20 analistes enquestats que esperaven un moviment d'aquesta magnitud, l'NZD supera el rendiment de les divises.

Després de la decisió, el dòlar neozelandès s'ha enfortit en un primer moment, però posteriorment ha caigut en terreny negatiu, cotitzant per última vegada als 0,6844 dòlars, enfront d'un màxim anterior de 0,6901 dòlars.

Noticias relacionadas

contador